fredag 10 mars 2017

Ett viktigt val

» Pensionär

Nu är i stort sett mitt yrkesliv slut. Det återstår tre veckors semester innan jag formellt är pensionär. Sedan är det helt frivilligt om jag vill jobba eller inte någon gång då och då. Detta inträde i pensionärslivet sker precis när man börjat debattera pensionerna igen. I onsdags berättade jag om hur moderaternas f.d. Finansmarknadsminister Peter Norman gått ut mycket kritiskt mot Fondvalet i PPM-systemet. Något som han blev rejält hudflängd för av sina partikollegor och företrädare för pensionsslipsnissarna. Han blev uppenbarligen så offentligt lynchad att han i går tvingades backa rejält.

Vi kan dock konstatera att debatten är igång om PPM-fonderna. Nuvarande Finansmarknadsministern, Miljöpartiets Per Bolund, tillhör de som tagit upp stafettpinnen efter de olika avslöjade skandalerna inom PPM-systemet. Det är dags att på allvar debattera hur vårt pensionssystem ska se ut. Den nuvarande mängden av fonder att välja mellan, utan ordentlig kontroll, har lockat till sig stora grupper lycksökare. Slipsnissar som inte har som mål att trygga sina försäkringstagares pensioner utan snarast har som mål att stoppa så mycket pengar som möjligt i de egna fickorna och smussla bort dom från insyn från svenska myndigheter. Gör om!

För övrigt är nog tillståndet inom det Moderata partiet inte det bästa för tillfället. Tvärtom. Ännu en väljarundersökning visar nu att det moderata raset fortsatt efter Anna Stockholmare är smartare än lantisar Kinberg Batras utspel med närmande till Sverigedumokraterna. Det Moderata raset är nu så stort att SD passerat i storlek (utan att dom själva vuxit speciellt). Den stora vinnaren på M-raset är nog snarast Centern. Undersökningen visar också att Socialdemokraterna i dag är klart större än Moderaterna i Stockholm. Det är alltså bara att hoppas att AKB fortsätter. Vi får hoppas att den interna kritiken inte blir så stor att man väljer att byta ut AKB i god tid innan nästa val.

För övrigt kan vi nu även notera att Donald Trump och Sverigedumokraterna är på gång att finna varandra riktigt. Något som nog säger allt om både SD och DT!

Inga kommentarer: