måndag 24 mars 2014

Om hycklande politiker: SVT har granskat hur miljövänliga våra riksdagspolitiker är - i praktiken. Dom vill ju att vi svenskar ska köpa miljöbilar, men själva verkar man inte vara allt för intresserade av detta. Mindre än en tredjedel av våra folkvaldas bilar är klassade som miljöbilar. Bara i två partier är en majoritet av bilarna just miljöbilar. Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Där Miljöpartiet har högst andel. Men å andra sidan är det en hel del Vänsterpartister som helt saknar bil, och det är ju nästan ännu bättre. Allra sämst är Moderater och Folkpartister där mindre än var femte bil är en miljöbil. I täten ligger Moderaten Göran Montan som äger en Bentley, två Jaguarer och ... Men varför föregå med gott exempel? Eller kanske, varför INTE föregå med gott exempel. Det här handlar om tanter och farbröder som tjänar mer än genomsnittet och som därför faktiskt borde ha råd att skaffa en modern miljöbil, om dom måste ha någon bil. SVT 1, SVT 2 och SVT 3.

Dagens Jan Björklund: Mannen som gör ett nytt utspel om förändringar i skolan varje vecka, Skoltalibanen Jan Björklund, har nu gjort veckans utspel. Det handlar om att sätta betyg från 4:e klass och att ställa som krav att kunna läsa i 1:a klass. Jan Björklund fortsätter sin kamp för pluggskolan. Att de flesta internationella undersökningar visar att tidiga betyg missgynnar de som har problem i skolan men gynnar de som ändå klarar skolan galant biter inte på Jan Björklund. Pluggskolan åt alla lycka bär! Och i Jan Björklunds värld är just förändringar alltid av godo. Varje läsår måste innebära nya regler, nya föreskrifter, nya förutsättningar. Arbetsro i skolan? Icke sade Nicke Björklund! Ack ja!

Feminism
Dagens citat: - "Feminism är nog det mest vansinniga som den svenska politiken spytt upp. Denna avskumsvidriga ideologi måste bort." Detta väl genomtänkta twitterutbrott står Sverigedemokraten Axel Caesar Heder för. Han är distriktsordförande för SDU. Bland vansinnigheter som spytts upp i Sverige kan vi annars nämna rasism, fascism, nazism osv som jag personligen tycker mycket sämre om. Men tydligen tycker vår SDU-ordförande annorlunda. Hr Heder (som verkar sakna just detta) verkar för övrigt ha missförstått vad feminism innebär. Wikipedia förklarar feminism med: - "Feminism är en samling rörelser och ideologier som verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter och kvinnans likställighet med mannen." Och det är klart, är man Sverigedemokrat så är man tydligen motståndare till att kvinnor ska ha samma politiska, ekonomiska och sociala rättigheter som mannen. Jag tror att Axel Ceasar Heder ska dra något gammalt täcke över sig. Han kan ju använda en svensk flagga, för det bör han väl förfoga över. Och detta vore mycket trevligare att titta på än mannen utan heder.

Det finns gott om slantar att tjäna på spriten: Jag ser att på de senaste 5 åren har alkoholreklamen i Sverige tredubblats. Det står helt klart att det är gott om slantar att tjäna på våra alkoholinköp.

Dagens censur: Jag läser i Aftonbladet att Fredrik Hammar och Fredrik Wikingsson är putta på Kanal 5. Dom har nämligen censurerat senaste avsnittet av La Bamba. Kanal 5 har klippt bort en sekvens där Filip och Fredrik sitter och tänder på och blir höga på alldeles för starka produkter. Och det passar tydligen inte de båda pajasarna. Själv tycker jag att Kanal 5 borde censurera bort de båda töntarna totalt - punkt finito.

Dagens pseudonyhet: Och så läser jag att Carl Philip Bernadotte ska hårdsatsa på STCC i år. Jaha! Nåja, det är bättre att du sysslar med det än kungliga plikter eller designarbete.

Inga kommentarer: