fredag 21 mars 2014

Om komik i politiken

Dagens komik: Det måste vara att titta på SVT:s inslag om de svenska utsläppen. Att se och höra vår Moderata Statsminister Fredrik Reinfeldt frenetiskt hävda att Sverige minskar sina utsläpp samtidigt som experterna är i stort sett eniga om att vi ökar våra utsläpp, eftersom vi flyttar utsläppen till andra länder. Men Stridshingsten Reinfeldt hävdar frenetiskt att enligt det sätt man kommit överens om att mäta så minskar dom. Eftersom vi svenskar flyger långa utrikesresor allt mer (som alltså inte ingår i mätningarna) och att vi köper allt mer prylar producerade i utlandet (som inte heller ingår i mätningarna) så kan man ju hävda att vi minskar utsläppen i Sverige, men utsläppen förorsakade av svenskar ökar. Att höra Fredrik Reinfeldt likt den ståndaktige tennsoldaten vägra räkna på något annat sätt än det som visar att vi minskar utsläppen var komik på allra högsta nivå.

Skrota krigen
Mer komik: Enligt en debattartikel i Svenska Dagbladet av överste Bo Hugemark"Sverige är Natos svaga länk i Östersjön". Jo, avskaffandet av den svenska neutraliteten och alliansfriheten har nu gått så långt att vi anses vara NATO:s svaga länk. Det hela är ett svar på en mycket initierad debattartikel dagen innan i Svenska Dagbladet av Charlotta Friedner Parrat som skriver "Sverige bör vara tydligt neutralt". Sverige har varit neutralt och alliansfritt långt innan NATO och liknande militära pakter var uppfunna. Vi är alltså inte neutrala mellan öst och väst, mellan nord och syd. Vi är neutrala - punkt slut.

Fakta att sätta framför ögonen på sverigedemokrater och andra rasister: I ett debattinlägg i Dagens Nyheter punkterar bland annat Jan Scherman, Margot Wallström och Stefan Fölster ett antal myter om invandringens kostnader som sprids från invandringskritiska grupper (läs rasister). Dom visar med tydlighet att invandringen som företeelse är lönsam för Sverige. Det finns invandrare som "inte går med vinst", precis som det finns barn som föds och som aldrig kommer "att gå med vinst" för samhället. Men vi har råd att ta kostnaderna för att kunna få vinsten från alla de andra samtidigt som vi visar att vi faktiskt har råd. Läs vad Oss Alla berättar. Det är tänkvärda rader. För ett halvår sedan skrevs ett liknande upprop i Aftonbladet som också är värt att läsa. Tyvärr publicerar samtidigt Expressen en artikel som påstår att just Sverige får väldigt många flyktingar. Vi tar emot näst flest flyktingar av alla länder per capita påstår man. Vad man glömmer är alla (dvs den övervägande majoriteten) som inte lämnar närområdet. Det är inte Sverige, Tyskland osv som tar emot en stor mängd flyktingar från det krigshärjade Syrien. Det är grannländerna som Libanon som nästan tar emot alla flyktingar. I dag är 20% av de som bor i Libanon flyktingar. Och så gnäller vi i Sverige...

Ojdå, kan man inte göra så: Den f.d. journalisten och programledaren i det vänstervridna SVT, Lars Adaktusson, är en generös man. Han lämnade ju journalistiken och gick till politiken. Och som en av alla dessa vänstervridna journalister som dominerar SVT så blev han istället Kristdemokratisk politiker(!?). Kanske är det så att vänstervridningen bland journalisterna är mer myt än verklighet! Hur som helst är Lars Adaktusson en generös man. Hans tydligen mycket framgångsrika konsultbolag var generösa och skänkte 60.000 kronor till sin kyrka Centrumkyrkan i Sundbyberg. Fast det är klart han ville ju inte stå för pengarna själv så han lät företaget dra av pengarna som en kostnad för företaget: - "skulle påverka bolagets lönsamhet och varumärke positivt". Dvs han skänkte pengarna eftersom det kunde vara lönsamt att få god PR. Nu tyckte inte Skatteverket det samma. Så han får vara så snäll och skatta för slantarna innan han skänker bort dom.

Inga kommentarer: