onsdag 12 mars 2014

Svensk deflation

Om Riksbankens fiasko: Den svenska Riksbanken har fått som sin enda tydliga uppgift av våra politiker att den svenska inflationen ska ligga på 2% (i praktiken inom intervallet 1-3%). Ett mål som man totalt misslyckats med att uppfylla. Sverige har inte ens någon inflation, vi har i praktiken deflation. Och detta får fortsätta utan att Riksbanken eller ansvariga politiker vidtar några åtgärder. Och deflation är faktiskt farligt för ekonomin. Men man verkar inte ta det på allvar.

Jobba mer - om ni kan: Pensionsgruppen tycker att vi ska jobba längre. Men om dom ska lyckas med det får dom nog börja med att förändra arbetsgivarnas intresse för att anställa de som har några år på nacken. Det är i dag i stort sett omöjligt för någon som är 60+ att få ett jobb. Och ska verkligen en utarbetad 65-åring stjäla jobb från ungdomar som är i behov av jobb? Teori är en sak, praktiken är något annat.

Om att ta konsekvenser av förhållandena: Vid flera tillfällen har Sjukhuset i Helsingborg tvingats att betala "böter" för att det varit överbelagt. Man har helt enkelt inte kunnat erbjuda tillfredsställande platser enligt behoven. Patienter har tvingats ligga i förråd osv. Vilka beslut har då Region Skåne fattat för att råda bot på dessa problem? Gissa! Jo, Region Skåne ska Lägga Ner två avdelningar på sjukhuset som därmed får 30 färre platser! Ett väl genomtänkt beslut - eller ett panikbesked för att spara slantar?

Expressen klådde Aftonbladet: Ja, för första gången sedan 2004 klådde Expressen sin konkurrent Aftonbladet när Pressens Opinionsnämnd offentliggjorde sin årsrapport för 2013. Det visar sig nämligen att Expressen fällts fyra gånger och Aftonbladet bara tre gånger. Bra jobbat Expressen, eller...

Högerextremisterna på frammarsch: I dag har två personer häktats för nassarnas attack i Malmö i helgen. En av dom är tydligen från Åstorp, och jag skäms. De misstänkta kommer från en grupp som kallar sig Svenskarnas parti. En av dessa små våldsamma högerextremistiska grupper som satsar på våld som politisk metod. Det är dessa grupper som snabbt tagit kontakt med sina meningsfränder i Ukraina för att hylla dessa. Samma grupper som vår Utrikesminister karakteriserat som: - "Europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra". Jag tycker Carl Bildt har gjort sitt och bör avgå!

Inga kommentarer: