lördag 1 mars 2014

Om det Moderata samhället

Det finns de som är ärliga: I går skrev jag ju några rader om de ökade klyftorna i vårt land. Siffror från SCB visar att dessa ökat kraftigt och att andelen fattiga bland sjuka, arbetslösa och pensionärer har vuxit snabbt. En Moderat riksdagsledamot i behov av glasögon förnekade att det var så. Men det finns även de som är ärliga. I en debatt på TV hävdade nationalekonomen Malin Sahlén, på den Moderaterna närstående högertankesmedjan Timbro, istället att det bara är bra med större klyftor i samhället! Och det här är mer ärliga tankar än de som den synskadade moderata riksdagsledamoten vågar skriva ner. Timbrodamen säger som det är (alltså vad man tycker inom Högern) att det ska straffa sig att bli sjuk, att förlora jobbet och att bli gammal. Dessa grupper måste svältas ner för att de framgångsrika ska kunna få det bättre. Det är just Timbro som utformar den Moderata politiken.

Om olika syn på Ryanair: Dagens ETC berättar att EU beslutat att försöka privatisera järnvägarna i Europa med Sverige och Storbritannien som förebild. Britterna tvingades backa flera steg sedan det höll på att leda till totalt kaos. Och här i Sverige är det väl inte heller så många som i dag ställer upp till försvar för dumheterna heller. Men att EU trampar i klaveren är vi vana vid. En som försvarar EU:s beslut är däremot Moderaternas Christofer Fjellner. Och hur han ser på idealsamhället kan vi förstå av hans försvar där han tar upp avregleringen av flyget som den stora positiva förebilden. Citatet: - "Ryanair har gjort mer för den europeiska integrationen än alla EU-kommissionens kulturutbytesprogram tillsammans" säger en hel del. Samtidigt läser jag i Aftonbladet att Ryanairs hemliga anställningskontrakt avslöjats. - "Det här kontraktet är förmodligen inte lagligt" säger ordföranden för Svensk Pilotförening, Martin Lindgren. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tycker svenskar borde bojkotta Ryanair: - "De beter sig som busar"! Men i Moderaten Christofer Fjellner är dom alltså en representant för idealsamhället. Och det säger en hel del om hur Moderater ser på arbetsmarknaden. Bara det blir billigt för kunden får man behandla sin personal hur fan som helst. Moderaterna - det nya arbetarpartiet? Pyttsan!

Blogg 100: Sven Tycker deltar från i dag i utmaningen Blogg 100, som handlar om att blogga varje dag i 100 dagar - från just den 1 mars. Och har jag klarat detta i nästan 17 år så ska jag väl klara det hela 1 mars - 8 juni också. Läs gärna dom andra bloggarna också.

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Inga kommentarer: