fredag 7 mars 2014

Avskaffa bidragsberoendet

Om att hålla på traditionerna: Jag ser att Knugen vill ha mer slantar. Det är Aftonbladet som berättar att Knugafamiljen vill ha sitt apanage höjt nästa år. Pengarna räcker inte, och om dom 127 miljoner som han ska få höjt till för 2014 inte höjs ytterligare så tvingas man göra nedskärningar. Bland annat hänvisar man till att bröllopet mellan Madde och Chris kostade en hel del slantar. Men, det här är ju en institution som enbart existerar pga traditioner. Ska dom då inte hålla på traditioner? Enligt traditionen så får väl makens (dvs familjen O'Neill) hosta upp slantarna för bröllopet. Dom har så det räcker har jag förstått. Eller är det bara de svenska skattebetalarna som stått för slantarna? Och Leonores förlossning på New Yorks prestigefyllda lyxsjukhus var det väl antagligen också vi svenska skattebetalare som fick stå för notan. Och det skulle inte förvåna om vi står för hela Maddes med familjs boende och vistelse i USA också. Det är väl tänkt att dom ska bo där tills lilltösen ska börja skolan. För då måste hon tydligen hem för att få ingå i tronföljden (och få sitt leverne fortsatt bekostat av skattebetalarna). I varje fall enligt den tolkning som Knugen gjort. Själv håller jag mer på den tolkning som säger att bor dom inte i Sverige så ingår dom inte heller i tronföljden och kan finansiera sitt liv själva utan bidrag från skattebetalarna. Avskaffa Bidragssamhället och låt de som kan finansiera sitt liv själva. Drift och skötsel av de byggnader som har ett historiskt eller kulturellt värde kan Svenska Staten ta över. Vill någon bo där så får dom väl upprätta ett hyresavtal och betala marknadshyror. Även Expressen gör som er bloggare, citerar Aftonbladet.

Lediga jobb: Jag ser att "Hela Sveriges parti" som dom kallar sig, Sverigedemokraterna, söker en pressekreterare. I varje fall har dom en annons i tidningen Fokus om detta. I annonsen i Fokus står inget om att man måste ha samma unkna värderingar som SD, men det står det i annonsen på SD:s hemsida. Det får mig att fundera. Som officiellt deltidsarbetslös måste jag som alla andra arbetslösa (inte arbetsslöa som Moderaterna verkar tro) varje månad rapportera in ett lämpligt antal sökta jobb för att ha rätt att fortsätta kanske få ut några kronor på min Arbetslöshetsförsäkring. Där jag i princip nästan betalar mer i avgift än vad jag får ut. Den införda regeln har inneburit att många arbetslösa tvingas skicka in jobbansökningar på jobb dom varken vill ha eller har en chans att få. Men vad gör man inte för att kunna uppnå ett matematiskt krav. Effekten har blivit att många arbetsgivare får mängder av helt meningslösa jobbansökningar som dom har jobb med att gallra bort. Och effekten av detta har blivit att arbetsgivare slutat att annonsera ut lediga jobb för att slippa alla dessa meningslösa jobbansökningar. Vad tycker ni, ska jag söka som Pressekreterare hos Sverigedemokraterna?

Dagens citat: Det måste vara Sveriges utrikesminister Carl Bildts beskrivning av partiet Svoboda i Ukraina: - "Europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra"! Men då får han verkligen tala för sig själv. Det är verkligen inte värderingar som är "våra". Det handlar om ett parti som står långt till höger om Sverigedemokraterna, som hyllas av Fascister och Nazister runt om och som själva hyllat Nazismen. Om detta är värderingar som står nära Carl Bildts, så får det stå för honom. Men med de värderingarna tycker jag att Carl Bildt är ytterst olämplig som Sveriges utrikesminister.

För övrigt läser jag om MUF:s PR-miss. På Facebook hotade MUF i dagarna med hur fruktansvärda Vänsterpartiets utlovade skattehöjningar skulle vara. Det skulle ju i princip innebära katastrof för det svenska samhället. Efter ett litet tag visade det sig att en överväldigande majoritet av de som kommenterade MUF:s inlägg tyckte att Vänsterpartiets skatteförslag var riktigt bra med rättvisa och nödvändiga skattehöjningar. Dra ner rullgardinen MUF!

Inga kommentarer: