fredag 5 februari 2010

Snöbollskrig i snökaoset

Socialdemokraterna har tydligen begärt svar från Infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) angående järnvägstrafikens dåliga beredskap när det faller snö. För några dagar sedan gick nämnda Åsa Torstensson ut och skyllde hela snökaoset på Sossarna. Jag för min del tycker det är lämpligare att dom träffas utanför Riksdagshuset och har snöbollskrig för att göra upp. Sedan kan dom gå in och fundera över om ifall kravet på ett vinstdrivande SJ var den bästa lösningen. Om ett Banverk som ska slimmas och outsourca sin verksamhet var den bästa lösningen. Om organisationer som är slimmade och rationaliserade till max är det ideala för verksamheter som kan behöva extra stora resurser lite då och då. För nu finns det inga reserver.

Ett krisande Centerparti har kommundagar för att peppa upp sig. Och nu har alla partier insett det valtaktiskt dåraktiga med att straffbeskatta pensionärer. Alla fyra högerpartier har nu på ett eller annat sätt gått ut med att man vill sänka skatterna för pensionärer. Men om jag förstår det hela så handlar det bara om att utjämna skillnaden lite. Även i fortsättningen ska människor bestraffas med högre skatt bara för att dom blivit gamla. Har du blivit sjuk eller blivit av med jobbet ska du oförändrat bestraffas ännu mer.

Mauderaten gick tydligen också ut och krävde en sänkning av tjänstemomsen. Det ska bli lite billigare att klippa sig eller gå och äta på restaurang. Motivet är att detta troligen ska göra att vi klipper oss oftare och äter middag på restaurang oftare så att det skapas nya jobb i dom branscherna. Hur många jobb inom vård, skola och omsorg som försvinner när samhället får 7 miljarder mindre i skatteinkomster framgick dock inte av Mauderatens beräkning.

Väljarundersökningarna fortsätter att trilla in lika ymnigt som snöfallen i Skåne den här vintern. I dag är det Expressens tur att presentera sin undersökning från Demoskop. Här knappar Högeralliansen in på den Rödgröna ledningen. Men eftersom Sverigedemokraterna tillhör förlorarna och "åker ur" så är det ändå en ganska betryggande Rödgrön ledning med 49% mot 46,2%. I Demoskops undersökning är det Moderaterna, Vänsterpartiet och Centern som är de stora vinnarna (det var Demoskop som förra månaden hade Centern nere långt under 4%-strecket.

För övrigt är jag nu innerligt trött på att tvingas ta på mig dubbla lager kläder för att gå ut och klampa runt i tunga klumpiga kängor i snömodd. Jag undrar om det ens är värt detta för att ta livet av en massa spanska skogssniglar. Nu går jag och lägger mig, och vaknar inte upp förrän till våren. Björnen som går i ide måste vara ett mycket intelligent djur!

Inga kommentarer: