torsdag 4 februari 2010

Det man inte kan se, det finns inte

Efter inslag i Uppdrag Granskning i går har det debatterats all skit som dumpats i Östersjön. Här ligger gifter och annat från 1:a världskriget, från 2:a världskriget och uppenbarligen från det Kalla kriget. Huvudprincipen bakom tanken att dumpa skiten i vattnet är tanken att "det man inte ser, det finns inte". Men, det är inte bara ryssar som har sysslat med denna aningslöshet. Tanken är ju att det svenska kärnkraftsavfallet (livsfarligt i 100.000 år framåt) ska grävas ner. "Ser man det inte, så finns det inte" verkar man tänkta. Frågan är om ryssarna var så mycket mer korkade än vi själva är?

Aftonbladet har gjort en specialgranskning av väljarundersökningen från UnitedMinds för Stockholm. Och den var uppenbarligen ingen glad läsning för den svenska Högern. Jämfört med valet tappar Högeralliansen 13,6% till 40,3%. Både Moderaterna (-8,4%) och de tre stödpartierna Folkpartiet (-2,4%), Kristdemokraterna (-1,7%) och Centern (-1,0%) tappar. Det ska påpekas att Centern (2,1%) och Kristdemokraterna (2,2%) knappt finns till i Kungliga Huvudstaden. Däremot är glädjen nog större i det Rödgröna blocket som får totalt 49,5% (+8%). Det är Miljöpartiet som med 17,9% (+8,7%) är den stora raketen. Vänsterpartiet ökar marginellt till 8,2% medan Socialdemokraterna tappar en procent till 23,4%. Det skulle alltså även bli maktskifte i Fjollträsk.

Carola Häggkvist har rest till Haiti för att titta på katastrofen och har kommit fram till att det står i Bibeln att det ska hända. Det hela är ett tecken på jordens undergång. Att det hände var inte oväntat för en troende säger hon, utan ett tecken på vad som är på väg. Den damen är uppenbarligen mer korkad än jag trodde. Katastrofer av den här typen har hänt i alla tider, och kommer att fortsätta hända. Tyvärr kan vi inte förhindra fruktansvärda jordbävningar eller andra naturkatastrofer. Vi kan vidta åtgärder så att dom inte får allt för hemska konsekvenser. Vi kan vidta åtgärder så att hjälparbete kommer igång snabbt. Men vi kan inte påverka dom. Dom har hänt, dom händer och dom kommer att fortsätta hända.

Men det är bra att skriva om Carola Häggkvist på bloggen. Det lockar nämligen hela tiden nya besökare. Sökningar på "Carola Häggkvist naken" är fortfarande en vanlig sökning som genererar besökare via Google till Sven Tycker. Det är många som blir besvikna varje dag.

Och på tal om hur illa det kan gå när religionen går in och tränger ut vettet ur skallen så kan vi titta på Iran. Religionen, det kvittar om det är Kristendomen, Islam eller någon annan religion, ska hålla sig inne i sin egen helgedom. Man ska inte lägga sig i andras liv. Man ska hålla sig borta från politiken och makten. I Iran har flera demonstranter redan avrättats. Och flera är dömda till döden och kommer att avrättas. Troligtvis bara för att dom tyckte annorlunda än styrande i Teheran. Möjligen för att dom använt skadegörelse och annat som metod. Men, det kvittar. Ingen har rätt att ta någon annans liv, varken mördare eller stater. Och religionens ledare ska hålla sig borta från maktens boningar. Det gäller både mullor, imaner, biskopar, påvar, präster och annat löst folk.

Inga kommentarer: