måndag 1 februari 2010

Fredrik Reinfeldt ljuger

Ett av Högerns trumfnummer numera är att påpeka att sysselsättningen ökat med 100.000 personer sedan Högeralliansen fick makten. Men då ljuger man, man jämför nämligen äpplen med päron. Förändringen är nämligen bara drygt en tiondel av detta. Från 4.440.000 har den ökat med 12.000. Enligt min miniräknare är det en förändring på mindre än 3 promille. Man kan uttrycka det som att det är mindre än felmarginalen! Håll dig till sanningen Fredrik!

Situationen på Försäkringskassan, både överbelastning och ohumanitära regler, sätter sina spår. Enligt Facket ST är försäkringskasseanställda i dag de mest sjukskrivna inom den statliga sektorn. "Ingen lyssnar på oss" säger ST:s Siv Norlin.

Samtidigt ser jag att Oppositionen anmält Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) till KU för hennes behandling av de nya sjukreglerna med Ättestupa.

Dagens Arbete har granskat löneökningarna för de högsta direktörerna inom svensk industri och för industriarbetare. Granskningen visar att inkomstutvecklingen för 104 styrelseledamöter i sju arbetsgivarorganisationers styrelser har varit en ökning med 47.726 kronor/månad (det är en ökning med 18,8%) mellan 2006 och 2008. En industriarbetarlön har under samma period ökat med 1.600 kronor/månad (vilket motsvarar 7,8%). Det är exakt samma girigbukar som sittande på sina feta häckar nu kräver att de fackliga organisationerna ska gå med på centrala 0-avtal. Och det mest skrämmande är att dom inte ens skäms när dom ställer dom kraven! Jag tycker att det är dags att öka progressiviteten i skatteskalorna. Det är nämligen just dessa höginkomsttagare som fått det mesta av de skattesänkningar som gjorts av Högern. 60% av pengarna har gått till 10% av svenska folket. Jag tycker vi inför en rejäl "Girighetsskatt" på alla årsinkomster över 500.000 kronor. Och höj den sedan ytterligare vid miljonstrecket. Progressiv skatt - Ja Tack!

Litauens flagga
I dag ser jag att utrikesministern i ett av våra grannländer den 21 januari avgick efter en dispyt med landets president. Men det har jag inte sett en rad om i svensk media. Antagligen fick nyheten inte plats pga den mer viktiga bevakningen av golfspelaren Tiger Woods pippande i fel hål. Men uppenbarligen avgick Litauens utrikesminister Vygaudas Usackas sedan han varit oenig i frågan om hemliga CIA-fängelser i Litauen med presidenten Dalia Grybauskaite. Utgångspunkten är att en parlamentarisk kommitté uppenbarligen har kommit fram till att CIA haft hemliga fängelser i Litauen under tiden 2004-2008. Men man har inte kunna bekräfta att det verkligen funnits några fångar i fängelserna. Och den ståndpunkten har hävdats av utrikesministern. Detta medan presidenten haft en lite annorlunda syn på saken. Litauens förre president, Valdas Adamkus, hävdar att det inte alls funnits några fängelser alls. Det finns dock klara bevis för att CIA genomfört hemliga flygningar till Litauen, och att passagerare fått passera genom tull- och passkontroll - utan kontroll. Dagen innan kommittén presenterade sin rapport avgick chefen för Litauens säkerhetstjänst. Uppenbart är att USA (genom CIA) totalt har struntat i de lagar som gäller i andra länder och hållit folk inspärrade i brott mot landets lagar (olaga frihetsberövande heter det väl i svensk lagstiftning). Supermakterna gör som dom vill utan hänsyn till andra, både allierade och fiender.

Haitis flagga
Och nu börjar också profitörerna på Haitikatastrofen visa sig. En amerikan har stoppats vid gränsen till Dominikanska Republiken när han försökte "smuggla ut" ett drygt 30-tal barn. Uppenbarligen med syfte att sedan tjäna pengar på att adoptera bort dom hemma i USA. Det går att profitera på allt, även på död och förintelse.

För övrigt så ser jag att både Israel och Hamas i Gaza har reagerat på kritiken i Goldstone-rapporten som hävdade att båda parter hade begått krigsbrott. Israel uppger nu att man tillrättavisat två ansvarig för användningen av vit fosfor under mördandet i Gaza. Antagligen sade man bara Ajabaja, för dom har båda jobben kvar. Hamas hävdar att de missiler som träffat civila mål inte gjorde detta medvetet. Båda parters ursäkter är rena skitsnacket och inte ens värt det papper det eventuellt är tryckt på.

För övrigt är det för en gångs skulle inte svinkallt i dag. Temperaturen ligger kring nollstrecket, men det ska tydligen bara vara för i dag. Mer kyla och mer snö är tydligen på gång. Jag vill därför påpeka att jag nu är TRÖTT på vintern. Sladda fram i snömodd och is, hålla på att klä sig i dubbla lager varje gång man ska ut. Allt är blött och kallt. Och det är ett h-lv-te att klä sig och sätta på kängor med ischias. Och sedan ska det av igen. Och sedan ska det på igen. Och sedan ska...

Slutligen ser jag ännu ett exempel på att norrmännen är smartare än svenskar. Det är på gång lagar som förbjuder nätspel som Betsson, Unibet osv. Sedan kan dom i varje fall inte lura av norrmännen deras pengar för att skicka dom till skatteparadis. Det finns redan för många spelmissbrukare som skapar tragedier för sig själva, familj och vänner.

Inga kommentarer: