fredag 10 november 2023

Tre exempel från dagens samhälle

» Du snackar skit Ebba Busch.

Jag läser att KD:s Ebba Busch i samband med KD:s Riksting anklagar Socialdemokraterna för att ha ansvar för en ökad antisemitism i samhället. Jag för min del tror att Ebba Busch gör det stora misstaget att likställa kritik av staten Israels agerande med antisemitism. Det är INTE antisemitism att kritisera staten Israel för deras behandling av palestinier på Västbanken, i Östra Jerusalem och på Gaza. Men, Ebba Busch, det är DU som släppt fram ett rasistiskt parti till makten. Ett parti med en historia av antisemitism. Det är DU som samarbetar med detta parti.

Från konflikten mellan Israel och palestinierna läser vi att under det senaste dygnet har Gazas största sjukhus al-Shifa-sjukhuset bombats minst 5 gånger. Det är terrorbombningar staten Israel sysslar med som hämnd på alla palestinier. Syftet är att döda så många som möjligt. Mer än 2.000 barn har redan dödats på en månad, det är fler mördade barn än sammanlagt i alla andra väpnade konflikter på vår jord i år. Syftet är att fördriva mer än en miljon människor. Syftet är att kollektivt bestraffa alla palestinier för Hamas bestialiska terrorattack. Men, alla palestinier är inte kollektivt ansvariga för vad Hamas gör. Precis som alla judar inte är kollektivt ansvariga för den terror som staten Israel idag utövar.

Vi läser också om hur illegala (enligt internationella lagar) bosättare intensifierat sin terror mot palestinier på den av Israel ockuperade Västbanken. Detta i syfte att driva bort dom från den mark där dom bott i generationer för att dom själva ska kunna ta över marken och slippa palestinska grannar. Dom gör alla palestinier kollektivt ansvariga för Hamas terrorattack. Men, alla palestinier är inte kollektivt ansvariga för vad Hamas gör, precis som alla judar inte är kollektivt ansvariga för de israeliska bosättarnas övergrepp på palestinier på Västbanken.

Så kära Ebba Busch! Lär dig skillnaden mellan antisemitism och kritik av Israels terror. Och fundera en gång till över ditt samarbete med ett direkt rasistiskt parti med djupa rötter i antisemitismen.

Angiverilagen - ingen rättsstat
» Dagens citat.

- "En sådan angiverilagstiftning strider mot hela vår rättsstat, att rättstryggheten i samhället ska upprätthållas genom att människor anger varandra. Om man inte har de här rättsstatliga instinkterna, då kommer man till konkreta politiska förslag som både är djupt skadliga i praktiken, men också principiellt. Det skulle vara väldigt allvarligt om det blev verklighet."

Kan ni gissa vem som hade denna åsikten om en "Angiverilag" när Sverigedemokraterna ursprungligen föreslog en angiveriplikt för fem år sedan? Idag har han blivit justitieminister och håller på att driva igenom just en sådan angiverilag, som "strider mot hela vår rättsstat". Det som har förändrats på dessa fem år är att vår moderata justitieminister Gunnar Strömmer idag tillsammans med sina partikamrater i Moderaterna har satt sig i knät på just Sverigedemokraterna och låter den Heliga boken, Tidöavtalet, styra. För om man inte lyder vad den Heliga boken förespråkar så förlorar man all makt.

» Rena tokigheter.

Modeindustrin är en av de mest korkade industriområdena. Tokigheterna överträffar ofta varandra. Under en lång tid har det ju varit modernt att gå omkring i jeans som är trasiga. "Vi" är alltså lurade att betala extra för att köpa byxor som är producerade trasiga. Med stora upprivna hål för att det ska se riktigt tufft ut. Exemplen på korkade modeattiraljer är många. Nu läser jag om ett nytt rekord.

På en modevisning gick modellerna omkring i trosor som dels saknade passform och dessutom var utrustade med urinfläckar så att det tydligen skulle se ut som om man pinkat på sig. Är det rekordet? Tvivlar! Det kommer alltid någon som måste överträffa den senaste modeflugan.

Jag får dock en liten fundering. Om man ska gå omkring i urinfläckade trosor så är det ju ingen som ser hur modern och tuff man är? Är tanken att vi (jag lovar, jag ska inte göra det...) ska gå runt i bara trosorna ute i samhället? Är det detta som är senaste modet? Att vi går ut och glömmer byxorna / kjolen och istället går omkring i bara trosor? Jag ser inte fram emot upplevelsen! Men om ni möter någon på trottoaren som är klädd i bara skitiga trosor så är det bara någon som känner sig tvingad att följa senaste modet!

Stackare!

Inga kommentarer: