tisdag 7 november 2023

Rätt tänkt Ulf Kristersson

» Men det blir fel ändå.

Vår inte allt för respekterade statsminister, Ulf Kristersson (M), känner stor oro över att judar i Sverige inte känner sig trygga att leva sina liv och över den antisemitism som blossat upp. - "Det går aldrig att relativisera detta. Låt bli bara! Ha nolltolerans helt enkelt" säger han tydligen i riksdagen när han rapporterar från senaste EU-toppmötet i Bryssel.

Och Ulf Kristersson har helt rätt. Det har blossat upp en vidrig antisemitism där uppenbarligen stora grupper lägger skulden för staten Israels agerande gentemot palestinier på judar som grupp. Man kan inget annat göra än att ta avstånd från vidrigheterna. Det är nolltolerans som gäller!

Sven Tycker alltid något
Men, det finns också en tendens i vårt samhälle att skylla all kritik av staten Israel som antisemitism. Men kära debattörer på högerkanten, representanter för staten Israel och olika vänskapsförbund med Israel, man är inte antisemit för att man framför kritik mot staten Israels ockupation av palestinsk mark och behandlingen av palestinier. Både på Västbanken och på Gazaremsan. Det är faktiskt möjligt att ge sitt stöd till en förtryckt grupp människor, som palestinierna är, utan att man för den sakens skull lägger all skuld för detta på alla judar och därmed framföra antisemitiska åsikter.

Samtidigt glömmer Ulf Kristersson att lika tydligt ta avstånd och visa nolltolerans från islamofobi och hat mot muslimer. Eller för den delen antiziganism och rent allmänt alla former av rasism. Jag tycker faktiskt att Ulf Kristersson ska ta ett samtal med sina politiska bröder i Sverigedumokraterna om det här med nolltolerans inför olika former av rasism. SD är ett öppet muslimhatande politiskt parti. Det är det partiet du samarbetar med, det är det partiets företrädare som du regelbundet ursäktar islamofobiska vidrigheter från.

Du kanske ska vara lika tydlig med ditt avståndstagande av den uppenbart rasistiska terrorbombningen av Gaza som staten Israel idag gör sig skyldig till. Antalet döda i Gaza efter veckor av terrorbombningar har nu passerat 10.000. De flesta av dessa helt vanliga oskyldiga civila palestinier. Tusentals barn har mördats av de israeliska terrorbombningarna.

Det är dags nu Ulf Kristersson! Ta avstånd från alla former av vidrig rasism, antisemitism, islamofobi, antiziganism, rasism mot mörkhyade osv. Säg ifrån på skarpen mot alla vidriga yttranden från representanter från dina bröder i Sverigedumokraterna. Ställ upp på kraven om ett omedelbart slut på terrorn mot Gaza. Ställ upp på kraven att Israel måste erkänna skapandet av en självständig Palestinsk stat och avbryta sin ockupation och återlämna annekterad mark!

Judar som grupp har inte ansvar för vad staten Israel gör. Men, palestinier som grupp har inte heller ansvar för vad Hamas gör.

Jag har upprepade gånger tagit avstånd från Hamas (och andra extrema terrorgruppers) terrorattacker mot Israel. Det är din tur nu Ulf Kristersson - ta avstånd från staten Israels terror mot palestinierna!

Ta avstånd från ALLA former av rasism!
Ta ställning för staten Israels rätt att leva i fred!
Ta ställning för en Palestinsk stats rätt att leva i fred!

Läs:
Kristersson: Ha nolltolerans mot antisemitism. - Aftonbladet
Silberstein: Judar i Sverige hålls ansvariga för Israels attacker. - Sveriges Radio
Marina Ferhatovic: Om inte ens vi kan bry oss om civila i krig, vem ska göra det? - Dagens Nyheter
Therese Larsson Hultin: Vänsterledare blir frånåkta av opinionen. - Svenska Dagbladet
Gaza's Christians fear for survival amid Israel-Hamas war. - BBC
Judiska församlingen om flaggbränningen: En signal till judar som är väldigt obehaglig. - Dagens ETC
Alice Teodorescu Måwe: Var är de tv-sända galorna efter det värsta dådet mot judar sedan Förintelsen? - Dagens Nyheter
Erik Helmerson: Israels vänner måste säga ifrån mot våldet och förnedringen på Västbanken. - Dagens Nyheter
FN: Bombning av läger möjligt krigsbrott. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: