lördag 25 november 2023

Om högerextremism

» Apropå våldet i vår värld.

Högerextremisten Nathaniel Veltman har nu dömts för sitt rasistiska terrordåd i den kanadensiska staden London för ett par år sedan. Han körde då medvetet upp på trottoaren med sin pickup och mejade ner en muslimsk familj. Det gifta paret Salman Afzaal och Madiha Salman och deras dotter Yumna Afzaal och hennes farmor Talat Afzaal mördades. Endast deras 9-årige son överlevde även om han fick svåra skador.

Det hela är bara ett exempel av många på högerextremt våld mot muslimer runt om i världen. Rasismen är en vidrig farsot som hotar sammanhållningen i hela vårt samhälle. Sedan kvittar det om det handlar om muslimhat, antisemitism, antiziganism, hat mot färgade personer i form av Vit Makt-tendenser eller andra mer lokala former av rasism.

Detta samtidigt som vi själva lever i ett land vars regering är direkt beroende av ett parti med rasismen i blodet och som styr vår regering i en klart rasistisk riktning genom meningsfränder inom regeringen. Det är en skam!

» Varning för högerextremismen.

Den tyska polisen har än en gång tvingats till tillslag mot den så kallade Reichsbürger-rörelsen. Redan förra året anklagades gruppen för att planera en statskupp. Man har gjort tillslag på ett 20-tal platser i Tyskland och beslagtagit vapen, datorer. Jag har nämnt den s.k. Reichsbürger-rörelsen vid flera tillfällen tidigare här på Sven Tycker (221019, 221208 och 230111).

Gamla militärer, högerextremister, övervintrade nazister som fastnat i drömmar. Men dom är farliga!

Läs:
Tyska polisräder mot kuppanklagat högerextremistiskt nätverk. - Tidningen Syre

» Apropå planerbar kärnkraft.

Bara kort så där apropå den planerbara kärnkraften så såg jag att kärnkraftsreaktorn Forsmark 1 under natten helt oplanerat lade av. Så där helt plötsligt försvann på ett ögonblick en rejäl andel elproduktion. När man kan få igång reaktorn igen vet man i dagens läge inte. Men elpriset stiger. Men visst är det bra med planerbar elproduktion! Eller ska vi säga oplanerbar elpoduktion?

Inga kommentarer: