torsdag 23 november 2023

Det här är galenskap

» Du har helt rätt Elon Musk.

Kanske blir ni något förvånad över min rubrik. Skulle jag tycka att Elon Musk har helt rätt? Men faktum är att jag tycker faktiskt, i det här fallet, att Elon Musk har helt rätt.

- "Det här är galenskap"

Det är tydligen Elon Musks kommentar till den svenska strejken för att få Tesla att teckna kollektivavtal med Metall och sympatiåtgärderna från andra fackliga organisationer. Elon Musk har ju tillgång till sitt eget X, där han kan skriva vad han vill utan att någon censurerar honom. Tydligen tycker han att det hela är ren galenskap. Jag håller alltså med honom. Det är ren galenskap av ett, som jag trodde, seriöst företag att vägra teckna kollektivavtal med en svensk fackförening. Än så länge har 8 av LO:s 14 förbund varslat om sympatiåtgärder. Nu kan Tesla tydligen inte få registreringsskyltar till sina bilar eftersom Postnords personal vägrar befatta sig med post till Tesla.

Det är ren galenskap att vägra kollektivavtal! Du har helt rätt Elon Musk!

Läs:
Musk första ord om svenska Teslastrejken: Galenskap. - Ny Teknik
Elon Musks svar om strejken: Galenskap. - Arbetaren

» Det är galenskap Maria Malmer Stenergard (SD).

Vi har fått nya galenskaper från vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard och hennes uppdragsgivare i Sverigedemokraterna. Enligt hennes senaste hugskott så ska man tydligen kunna dra in uppehållstillstånd eller medborgarskap om man inte har ett "hederligt levnadssätt" och det ska vara ett skäl för utvisning.

Man kan bli arg för mindre
- "En grundförutsättning för en framgångsrik integration är att människor som vill bo i Sverige rättar sig efter grundläggande normer och lever på hederligt och skötsamt sätt."

Så säger vår SD-marionett, Migrationsminister Maria Malmer Stenergard. Vad är då att inte leva på ett hederligt och skötsamt sätt? Var går gränsen? Hur är det med tidsperspektivet? Ska man kunna utvisas om man kom för 2 år sedan? Om man kom för 5 år sedan? Om man kom för 10 år sedan? Om man kom för 25 år sedan?

Jag tänker på vår drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath som ju avslöjats med att inte vara något annat än en simpel torsk. Hans avslöjade sexköp och hans lyckade försök att hålla sig undan polisens delgivning (med hovets hjälp?) säger ju en hel del. Det kan väl inte gå ihop med att leva på ett "hederligt och skötsamt sätt"? Har han varit i Sverige tillräckligt länge för att slippa åka ut? Jag vet inte om han är svensk medborgare eller bara vistas här. Men Maria Malmer Stenergard, sexköp kan väl inte vara "hederligt och skötsamt sätt"?

Jag vill än en gång poängtera att vår drottning Silvia verkligen inte kan lastas för att hennes brorson saknar moral och är en simpel brottsling. Precis som naturligtvis vår drottning Silvia inte kan lastas för att hennes pappa Walther gjorde sig förmögen som nazistsympatisör i Tyskland genom att ta över företag som ägdes av judar.

Sedan kommer jag att tänka på Sverigedemokraternas riksdagsledamot David Perez som ju har en rejäl tvist med Skatteverket efter avslöjade skumraskaffärer för att smita undan skatt. En tvist som ju tvingat honom att ta tjänstledigt från sin riksdagsplats och som nu tvingar honom att betala in ytterligare 10 miljoner till vår gemensamma skattekista. Perez? Det låter ju verkligen inte svenskt? Skatteskulder av den storleken kan ju inte vara att leva på ett "hederligt och skötsamt sätt"?

Jag såg för övrigt att man till och med ville utreda möjligheten att dra in medborgarskap och göra människor statslösa. Ett förfarande som enligt internationella lagar är förbjudet. Undrar vart man ska utvisa dom? Till någon obebodd ö i Stilla Havet? Men internationella lagar är inget problem för vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard och hennes uppdragsgivare inom Sverigedemokraterna. Kan man komma åt så'na där vidriga svartskallar så får inte sådana petitesser komma emellan!

Jag kanske ska tipsa Maria Malmer Stenergard om att hon kan hämta inspiration från Kina. Dom tar i med hårdhandskar mot så'na där vidriga muslimer. Du har mycket att lära!

Läs:
Vill skärpa kraven på hederligt levnadssätt. - Svenska Dagbladet
Regeringen: Skärp krav på hederligt levnadssätt. - Tidningen Syre
Regeringens förslag får mig att tänka på min egen ”walk of shame” genom livet. - Arbetaren
Att sprida desinformation har blivit ett privilegium. - Dagens ETC
Patrick Sommerlaths pladder om besöken på thaimassagen var obetalbart. - Alex Schulman i Dagens Nyheter
Hovet skällde ut polisen efter sexbrottshärvan. - Expressen
Kina anklagas för att stänga och förstöra hundratals moskéer. - Dagens Nyheter

» Mer galenskap.

Ulf Kristersson har otur med sina statssekreterare. Vi har ju nämnt några gånger PM Nilsson som ju dömdes för olovligt ålfiske. Ålen är starkt hotad. Då fick Ulf Kristersson skaffa en ny statssekreterare. Valet föll på en Johan Jakobsson. En gång i tiden var han faktiskt partisekreterare hos Folkpartiet (numera Liberalerna). Ett uppdrag som plötsligt tog slut 2006 när han avslöjades för sin inblandning i olagliga dataintrång i Socialdemokraternas interna datanätverk. Den politiska karriären tog slut med det - för den gången. Men han har bland annat jobbat för Svenskt Näringsliv innan han fick ta över som Ulf Kristerssons statssekreterare när PM Nilsson blev omöjlig.

Nu är det dags för Johan Jakobsson att ha gjort sig omöjlig igen. Han är anmäld för svartbygge, brott mot strandskyddet, miljöbrott och artskyddsbrott.

Är det Ulf Kristersson som har otur med sina statssekreterare eller är det så att man tror att man kan göra som man vill när man blivit statsministerns statssekreterare. Vi kan upplysa om att det är faktiskt bara Knugen som kan begå vilka brott han vill utan att kunna åtalas eller dömas utan kan komma undan med det.

Läs:
Uppgifter: Statssekreterare Johan Jakobsson anmäld för flera brott. - Aftonbladet
Kritik mot Kristerssons närmsta man. - Aftonbladet
Kristerssons statssekreterare Johan Jakobsson polisanmäld. - Expressen
Statssekreteraren utreds för flera brott. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: