onsdag 29 november 2023

En dag till

» Dagens Sverigedumokrat.

Att representanter för Sverigedemokraterna blir utnämnda till Dagens Sverigedumokrat här på Sven Tycker är ju inget ovanligt. Det kan handla om rent korkat uppträdande eller uppenbart kriminellt handlande. Och, det kan handla om korkade uttalanden som säger allt om den aktuella SD:aren och det parti hen representerar. Jag tänkte citera en officiell representant för Sverigedemokraterna när han yttrar sig i ett aktuellt debattämne i Sverige (och internationellt...). Innan jag fortsätter så vill jag deklarera att det handlar INTE om nya islamofobiska yttranden eller rent allmänt rasistiska uttalanden.

Nä, det är Sverigedemokraternas ordförande i Näringsutskottet, Tobias Andersson, som ger sig ut till försvar för Elon Musk och Tesla i svenska Metalls kamp för att få teckna kollektivavtal med Tesla:

- "Ett rent angrepp på Elon Musk!"

Vi förstår att Jimmie Åkesson seglar upp som det svenska näringslivets favorit bland partiledarna. I varje fall bland höjdarna inom det svenska näringslivet! Så här tydlig ställning i konflikten om kollektivavtal tar inte ens Ulf Kristersson, Ebba Busch eller Johan Pehrson och deras underlydande inom respektive parti.

Men det är uppenbart att Sverigedemokraterna inte längre står på Fackets och arbetstagarnas sida i konflikter med arbetsgivaren om arbetsvillkor, löner och arbetsmiljö osv. Sverigedemokraterna tar klar ställning för en ytterst tvivelaktig amerikansk mångmiljardär när han vill göra som han vill även i Sverige.

Det är bra att veta var Sverigedemokraterna står i konflikten mellan arbete och kapital!

Jag står fast vid NATO-nej
» Den borne optimisten.

En som inte låter sig nedslås är vår Utrikesminister Tobias Billström (M).

- "Jag har haft ett bilateralt möte med min kollega, den turkiske utrikesministern, där han berättade att han förväntar sig att ansökan ratificeras de kommande veckorna."

Nu reserverade sig inte den gode Tobias Billström för att hans samarbetskompis Jimmie Åkesson eller någon av hans partikamrater åter skulle råka öppna mun och reta upp Mr Erdogan of Turkey. Men, Tobias, det är rätt att vara optimist.

Men, f-n tro't! Jag tror uppriktigt sagt inte att Sverige får något klartecken från Turkiet förrän USA har lovat att leverera stridsflygplan till Turkiet så att dom kan bomba kurderna i Syrien med ökad intensitet. Och att Jimmie och Richard och alla de andra SD-företrädarna samtidigt håller tyst i en hel vecka i sträck. Det är NATO som behöver Sverige mer än Sverige behöver NATO så frågan är NATO:s ansvar.

Läs:
Billström: Turkiet väntas godkänna ansökan inom några veckor. - Aftonbladet

» Apropå planerbar elproduktion.

Jag läser att den planerbara kärnkraften åter drabbats av ett nytt oplanerat avbrott. Natten till idag stoppades elproduktionen helt oplanerat vid Ringhals 4. Någon planerad återstart finns inte för tillfället. Anledningen till stoppet är för tillfället okänd. - "Alla säkerhetssystem har dragit igång som de ska. Vi hoppas på att hitta felet så snart som möjligt." Det är ju tur att något fungerar som planerat, dvs att den planerbara kärnkraften stoppas automatiskt när något oplanerat inträffar.

Vi kan tillägga att lyckligtvis har Forsmark åter fått igång sin reaktor efter det senaste oplanerade stoppet av den planerbara kärnkraften.

Läs:
Ringhals 4 ligger nere – elpriset rusar. - Expressen

» Veckans citat.

Jag tänkte återvända till idrottens värld. Vad tror ni om den här hyllningen till sporten ishockey:

- Så här blir det i hockey ibland och det är därför denna sport är så jäkla härlig.

Sagt av Florida Panthers coach Paul Maurice sedan det utbrutit totalt slagsmål på isen i matchen mot Ottowa Senators i NHL. Samtliga spelare i båda lagen åkte på en kollektiv utvisning på 10 minuter. Resten av matchen hade lagen problem med att fylla upp hela laget på rinken.

Visst är det detta som gör hockeyn så "jäkla härlig"? Jag som trodde att ishockey handlade om att överlista målvakten och få pucken i mål. Inte om att slåss! Ack vad man kan bedra sig!

Inga kommentarer: