måndag 27 november 2023

Bland annat om rasism här och där

» Reaktioner på Jimmies rasistiska utbrott.

Reaktionerna på Jimmie Åkessons vidriga islamofobiska muslimhat har trots allt blivit ganska intensiva från många håll. Men, reaktionerna har inte främst handlat om den vidriga människosyn som avslöjades utan de främsta reaktionerna handlar om rädslan för att Jimmie Åkessons uppvisade hat mot muslimer ska äventyra det svenska NATO-medlemskapet!

Vad muslimer som grupp kan tänkas känna är det inte så noga med, men om Mr Erdogan of Turkey blir sur på Sverige och fortsätter att bromsa det svenska medlemskapet i NATO, då jäklar i det har Jimmie Åkesson gått för långt!

Den allorstädes uppoppande "terroristexperten" Magnus Ranstorp på Försvarshögskolan är också orolig över på vilket sätt Jimmie Åkessons vidriga tankar kan ytterligare stärka tron bland många muslimer att Sverige de facto är en muslimfientlig stat. Och att detta kan öka risken för att någon kan triggas till att begå ett terrordåd. Det kanske till och med är sant att Sverige är...

Men som sagt, att den ledande företrädaren för Sveriges näst största parti, ett parti som är det största partiet i det regeringsunderlag vi har som styr vårt land, hyser en så'n hatisk syn på miljarder människor. Det är inget att oroa sig för!

Läs:
Åkesson väljer att skada vårt land. - Peter Wennblad i Svenska Dagbladet
Det är nästan ofattbart, det Jimmie Åkesson säger. - Alex Schulman i Dagens Nyheter

» Om den internationella rasismen.

Jag såg en liten notis på BBC från USA där tre palestinska studenter, Hisham Awartani, Tahseen Ahmed and Kinnan Abdalhamid, på väg hem från att ha firat en släktings 8-åriga födelsedag helt oprovocerat attackerades på gatan av en man som sköt ner alla tre. Mannen, Jason J Eaton, greps några timmar senare och de tre palestinska ungdomarna fick inte livshotande skador. Två av dom var amerikanska medborgare men var klädda i palestinska kläder på väg hem från familjemiddagen.

Man arrested over shooting of three Palestinian students. - BBC News

» Den planerbara kärnkraften.

Den planerade återstarten idag efter det oplanerade stoppet inför helgen av Forsmark 1 fick helt oplanerat skjutas upp. En ny planerad tidpunkt för återstart av kärnkraftsreaktorn är inplanerad - om inget oplanerat inträffar! När ni läser detta kanske den är åter i planerad drift - om inget oplanerat har hänt alltså!

Inga kommentarer: