torsdag 9 november 2023

Bra och dåliga nyheter

» Hur länge låter man det fortsätta?

Att vi har en minoritetsregering med Ulf Kristersson som styr vårt land medan vi har ett rasistiskt och populistiskt klimatfientligt parti i form av Sverigedemokraterna som bestämmer är ingen nyhet. Det har jag sagt länge och det verkar som om svenska folket håller med om detta.

Den intressanta frågan är hur länge dessa tre regeringspartier tänker fortsätta att sitta som fåniga mähän och låta Sverigedemokraterna få bestämma utan att behöva ta ansvar. Utvecklingen i väljarkåren är att de tre regeringspartierna tappar stöd i opinionen medan SD just nu fortsätter att växa. Detta medan den Rödgröna oppositionen har klart störst stöd. Så här ser siffrorna ut enligt Demoskops undersökning i Aftonbladet:

Socialdemokraterna 36,2% (-0,3)
Sverigedemokraterna 21,6% (+2,0)
Moderaterna 18,9% (-0,6)
Vänsterpartiet 7,3% +0,1)
Centerpartiet 4,7% (+0,2)
Miljöpartiet 3,7% (-0,1)
Kristdemokraterna 3,2% (-0,8)
Liberalerna 2,3% (-0,1)

Vi har idag en minoritetsregering som har stöd av mindre än en fjärdedel av svenska folket. M+KD+L får totalt 24,4% (-1,5). De fyra Rödgröna partierna leder med 51,9% - 46,0% över den Brunblå sörjan. Men MP, L och KD skulle åkt ut ur riksdagen. S+V+C skulle då fått 48,2% mot SD+M som skulle fått 40,5%. M ligger nu 2,7 procentenheter efter Sverigedemokraterna. Detta samtidigt som alltså Liberalerna och Kristdemokraterna skulle åkt ur riksdagen. Moderaterna och Kristdemokraterna är undersökningens stora förlorare medan Sverigedemokraterna är den överlägset stora vinnaren.

Hur länge tror ni att vår Brunblå regering tänker fortsätta att utplåna sig själva utan att våga säga något?

» Veckans citat.

Liberalerna - som utrotningshotade
- "Göm en flykting, blir det olagligt, göm två!"

Jag ska börja med att medge att citatet har några år på nacken. Det är faktiskt två år gammalt! Sedan hon yttrade de här kloka orden så har den unga damen blivit minister i en regering över vilken Sverigedemokraterna styr så nu måste man ha en annan åsikt. Faktum är att citatet yttrades av en representant för det mest ryggradslösa partiet i dagens Brunblå regering. Hon yttrade de här orden i samband med att Liberalerna höll kongress 2021. Ett år senare ställde Liberalerna upp på att stödja en regering som för SD-politik.

Romina Pourmokhtari har på dessa år bytt många åsikter!

» Dåliga nyheter för kärnkraftsmaffian.

Jag ser en liten notis som berättar att Nuscale som beskrivs som "flaggskeppet inom utvecklingen av SMR, små och modulära kärnreaktorer" lägger ner sitt projekt. Det finns ju inga SMR-reaktorer än så länge. Men det ska ju rädda den svenska kärnkraften enligt förespråkarna. Nuscale var det första företaget som fick SMR-projektet godkänt av de amerikanska strålsäkerhetsmyndigheten, men nu lägger man alltså ner projektet. Taskigt!

Inga kommentarer: