fredag 17 november 2023

Napoleonbakelsens dag

» Om antisemitism och islamofobi.

Den nyuppblossade konflikten mellan Israel och palestinier efter Hamas terrorattack mot Israel och Israels terrorbombningar mot Gaza har fått en vidrig antisemitism att visa sitt fula tryne. Men samtidigt har islamofobin i samhället fått ökad kraft. Det finns grupper som lägger en kollektiv skuld för staten Israels agerande gentemot palestinier på alla judar. Och den antisemitism som finns latent blossar upp riktigt äckligt.

xxxxx
Men, vi har också en islamofobi i vårt samhälle som finns långt in i det svenska samhället. Sveriges andra största politiska parti (Sverigedemokraterna) har islamofobin inbyggd i hela partiets rötter. När ledande företrädare för partiet, som dessutom har ansvar för juridiken i vårt land, försvarar attacker på muslimer genom bränning av deras hela skrifter så ser vi bara ett exempel på detta. Kan ni tänka er upprördheten över antisemitism om någon ställde sig och eldade upp en Torah utanför en synagoga? Men att elda upp en Koran är bara att utnyttja sin yttrandefrihet?

Vi använder olika glasögon i vårt samhälle. Idag är att kritisera staten Israel, att ställa upp och stödja palestiniers rätt till en egen stat utan israelisk ockupation liktydigt med antisemitism och stöd till terrorister. Denna totala missuppfattning har spritt sig långt in i Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Partier som idag försvarar Israels ockupation av Palestina. Partier som idag verkar lida av svår islamofobi.

Vi kan notera moderaten Fredrik Kärrholms beskyllningar mot socialdemokraten Jamal El-Haj för kopplingar till terrorism. Vi kan notera Ulf Kristerssons beskyllningar mot hela det Socialdemokratiska partiet för antisemitism. Det är skrämmande när politiker inte kan skilja på antisemitism och kritik av den israeliska statens ockupation av palestinskt område och israeliska terrorbombningar i Gaza.

Israel är en ockupationsmakt. Det är INTE acceptabelt att ockupera andra staters territorium. Den regeln gäller såväl Ryssland som Israel och Turkiet. Länder har rätt att försvara sin egen säkerhet och detta gäller såväl Israel som Ukraina. Man har också rätt att göra väpnat uppror mot en ockupationsmakt. Detta gäller både Ukraina och Palestina.

Fundera över det!

» Släng monarki på papperskorgen.

Så har då preskriptionstiden gått ut för Patrick Sommerlaths sexköp. Han lyckades hålla sig undan så att polisen inte kunde delge honom misstankarna och därmed kommer han undan. Våra prinsar och prinsessors kusin fick hjälp att hålla sig undan. Vår drottnings brorson slapp ta ansvar. Så nu kan han träda fram när faran är över. Han väljer att uttala sig i Svensk Gamtidning - För dig som älskar kungligheter och kändisar. Någon som är förvånad?

Är det inte dags att slopa hela systemet med de bortskämda kungligheterna. Låt dom få leva som vanligt folk!

Inga kommentarer: