söndag 26 november 2023

Helgtyckerier

» Apropå yttrande- och åsiktsfrihet.

Smutskastningen i den svenska politiken når nya lågvattenmärken hela tiden. Enligt Ulf Kristersson, Ebba Busch och Jimmie Åkesson styrs tydligen Socialdemokraterna av en grupp islamister. Den Brunblå sörjan har drabbats av panik över att Magdalena Andersson är populärare och inger mer förtroende än dom själva. När den paniken sprider sig inom den Brunblå sörjan får man ha förståelse för att dom inte kan skilja mellan islamism och muslimer. Dessutom är det medlemmarna som styr, som i alla demokratiska partier. Man kan bortförklara dumheterna med att det råder panik i de Brunblå skarorna.

För några dagar sedan fick Ulf Kristersson själv panik. Hans lilla after-work möte stördes av palestinier som var upprörda över att Ulf Kristersson och Sverige inte kan ta avstånd från de terrorbombningar och massmord som staten Israel gjort sig skyldig till i Gaza och som håller på att sprida sig till Västbanken. Det är inte många i Sverige som inte kan ta avstånd från terrorgruppen Hamas attack mot Israel som kostade ungefär 1.200 israeler livet. En mycket stor andel av dessa helt oskyldiga barn och andra civila. Men den attacken ger inte Israel rätt att terrorbomba mer än 2 miljoner palestinier i Gaza. Antalet döda, den stora majoriteten helt oskyldiga barn och andra civila, har för länge passerat 10 gånger så många. Men den svenska regeringen ha visat att ett palestinskt liv är mindre värt än ett israeliskt liv.

Det tog inte många timmar efter detta möte innan den moderata debattören Hanif Bali med snabbt instämmande från Svenska Dagbladets ledarredaktion hade pekat ut en av de palestinier på mötet som "störde arrangemanget" genom att vara för högljudd som en välkänd gängkriminell ledare från Göteborg. Han pekades ut med namn och bild! Så småningom insåg även Hanif Bali att han var helt fel ute och han tvingades ta bort sina beskyllningar. Bachar Garar var i själva verket en helt vanlig svensk student med rötterna från Palestina som till och med gjort värnplikten i Sverige osv. Men som nu pga moderaten Hanif Balis utpekande utsätts för förföljelse.

Ulf Kristerssons felsägning under sitt tal har ju också gett upphov till spridande av en översättning av talet som uppger att Ulf Kristersson försvarat Israels folkmord mot palestinier. Ett spridande av en "lögn" som tillsammans med tidigare ryktesspridning om stöld av muslimska barn och Sverige som muslimfientligt genom att tillåta koranbränningar ytterligare försämrar det svenska anseendet inom arabländerna.

Sverigedemokraternas sanna rötter
Men hur är det med den svenska muslimfientligheten? Företrädare för Sveriges näst största politiska parti hyllar koranbränningar och uppmanar fler till att bränna koraner. Detta samtidigt som man från den styrande regeringen är livrädda för att ta avstånd från den typen av aktioner för om man gör det så blir man från Sverigedemokraterna så purkna att man drar in sitt stöd till regeringen. Dessutom har ju alla fyra partierna i den Brunblå sörja som styr Sverige i det s.k. Tidöavtalet lovat att man inte ska kritisera varandra. Det är de fyra i den Brunblå sörjans motsvarighet till en Helig bok. Alltså håller Ulf Kristersson tyst när muslimhatande sverigedemokrater sprider sitt hat.

Nu senast har Jimmie Åkesson i sitt tal på SD:s riksmöte ytterligare spridit sitt muslimhat. Åsikts- och Yttrandefrihet och Religionsfrihet förlorar allt sitt värde den dag Jimmie Åkesson får styra. Nu ska det bli stopp för att bygga moskéer. Synen av minareter, kupoler och halvmånar och liknande symboler för Islam ska förbjudas och man ska även överväga att riva de moskéer som redan finns. För Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna gäller inget annat än ett uppenbart hat mot allt som har med islam att göra och muslimer som grupp. Och detta låter vår statsminister honom sprida utan att ta avstånd!

Det är kanske inte så konstigt om människor i muslimska länder tror på människor när dom hävdar att Sverige är ett muslimfientligt land. Är vi kanske till och med ett muslimfientligt land? Har dom här som sprider "myterna" kanske delvis rätt?

Kan någon föreställa sig upprördheten om någon ställde krav på att förbjuda byggande av synagogor. Att förbjuda judiska symboler på synagogor? Att kanske kräva att synagogor rivs?

Nu är det dags för dig Ulf Kristersson och för dig Ebba Busch att klart ta avstånd från Jimmie Åkesson och hans anhang. Annars har ni totalt förlorat det lilla anseende ni hade kvar!

Ta avstånd från ALL rasism. Judar bär inte ansvar för staten Israels agerande. Palestinier och muslimer rent allmänt bär inte ansvar för terrorgruppen Hamas agerande.

Läs:
Han pekades ut som gängkriminell av Hanif Bali: Känner oss hotade. - Dagens ETC
Åkesson vill provocera och flytta gränserna. - Svenska Dagbladet
Jimmie Åkesson borde intressera sig för antisemitismen i sitt eget parti i stället. - Susanne Nyström i Dagens Nyheter
Åkesson kan glömma statsministerposten. - Tomas Ramberg i Dagens Nyheter
Terrorexpert: Åkessons uttalanden kan spä på säkerhetshoten mot Sverige. - Dagens Nyheter
Jag är rädd – men vi judar kan ju inte alla bara sticka härifrån. - Dagens Nyheter

» Partikongresser på löpande band.

Många partier håller i dagarna partistämmor, partikongresser eller vad man nu vill kalla det. Centerpartiet, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och nu senast Sverigedemokraterna. Naturligtvis bevakas det här av media. Media letar upp frågor där partierna inte är eniga och gottar sig i, men partierna vill också ha den uppmärksamhet som mediebevakningen ger. Det är en chans att "föra ut sitt budskap". Fast jag såg att Sverigedemokraterna är lite restriktiva med vilka man släpper in. Tidningen Dagens ETC släpps inte in i år. Jimmie är väl rädd för att Dagens ETC ska vara kritiska och rapportera något negativt. Det har man gjort från de tidigare möten som varit, inklusive Miljöpartiets!

Samarbetet med just Sverigedemokraterna var intressanta frågor på flera möten. Liberalerna fattade beslut om att man inte kommer att acceptera ett samarbete med SD som innebär att SD släpps in i regeringen. Då får den regeringen klara sig utan Liberalerna! Nu ska vi inte ta det beslutet allt för bokstavligt. Man är väl inte en sämre liberal än att man kan ändra sig om Makten är inom räckhåll?

Kristdemokraterna ville knappt diskutera frågan. Det fanns en motion i frågan, där man krävde att KD skulle deklarera att man inte ställde upp på ett regeringssamarbete med SD som innebar att SD släpps in i regeringen. Men den frågan var så känslig för partiledningen att man beslutade att bara representanterna för länsdistrikten fick diskutera motionen. Dvs de som skrivit motionen fick inte delta i debatten och försvara sin motion. Men vi vet ju vad Ebba Busch tycker om vännerna i SD...

» Dessa amerikaner.

Ett av de mer vettlösa och obegripliga sportjippona för en sansad och vettig person som er bloggare är F1-cirkusen. Om man nu överhuvudtaget ska klassificera det hela som sport? Det behandlas i varje fall på sportsidorna. Hur som helst läste jag för någon dag sedan att man tydligen arrangerade ett av loppen i Las Vegas. Vilket väl säger det mesta om jippofaktorn!

Hur som helst så såg jag att det delvis klassificerades som en arrangörsdundertabbe. Träningen fick visst avbrytas sedan en av bilarna kört på ett brunnslock och skadade sin fina bil (eller vad det nu ska kallas). Träningen fick avbrytas och publiken som betalt inträde för att titta på fartdårarna och lyssna på motorbullret fick skickas hem igen. Som kompensation för den uteblivna "festen" fick de stackarna tydligen nöja sig med ett presentkort på ett par hundra dollar (alltså några tusenlappar). Några var tydligen så missnöjda med att dom inte fick sitt lystmäte uppfyllt av att få titta på vrålande bilar susa förbi att dom kräver skadestånd.

I sann amerikansk anda har dom nu stämt arrangörerna och kräver alltså skadestånd. Det handlar tydligen om 35.000 "fans" som kräver 30.000 dollar (313.000 kronor enligt dagens kurs) vardera i skadestånd för det uteblivna nöjet. Amerikaners syn på skadeståndsbelopp är en av de amerikanska företeelser som jag inte begriper ett dugg av.

Men det är väl inte meningen heller!

Inga kommentarer: