lördag 18 november 2023

Fortsatt mördande

» En fråga om ordval.

Jag tittade på nyheterna på SVT precis. Enligt senaste nytt så har tydligen israelisk militär idag bombat en skola vid två tillfällen. Skolan fungerade som plats för flyktingar. Resultat 80 döda! Men, det är inget som jag förvånar mig över längre. Den israeliska terrorn mot Gaza handlar om att urskiljningslöst hämnas för Hamas attack mot Israel. Palestinier är fritt villebråd. Dom är alla medskyldiga! Men, jag reagerade på hur man i SVT helt uppenbart med sitt ordval helt har köpt den israeliska verklighetsbeskrivningen. Senaste nytt var att man berättade att de palestinier som befinner sig på Gazas största sjukhus nu har uppmanats att lämna sjukhusområdet. De patienter som krävt avancerad vård är redan döda eftersom det inte har funnits el osv för att driva sjukvårdsutrustning som kuvöser osv. Men SVT använde ordet "evakuerats" för att beskriva de närmare 1 miljon palestinier som nu tvingats lämna de norra delarna av Gaza för att istället trängas ihop i den södra delen. Men, dom har väl inte "evakuerats", dom har väl "fördrivits" från sina bostäder i den norra delen av Gaza till enorma flyktingläger i den södra delen av Gaza. Hälften av dom tillhör väl redan den grupp i Gaza som redan innan fördrivits från Israel till Gaza där dom fått leva som flyktingar?

Ett liknande agerande pågår just nu på ockuperade Västbanken. Där israeliska bosättare passar på att terrorisera och fördriva palestinier från sina bostäder för att dom själva ska kunna ta över marken och utvidga sina bosättningar. Målet är tydligen att dom ska fördrivas från Västbanken och tvingas ta sig till Jordanien som flyktingar.

Var är protesterna från Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna mot det israeliska agerandet på ockuperade Västbanken? Var är protesterna mot den israeliska terrorn mot befolkningen på Gaza där dödssiffran nu passerat 12.000? Tog protesterna slut när ni upprört protesterat mot 1.200 döda israeler efter Hamas terrorattack mot Israel. Hur många av dom som var civila och hur många som var israeliska soldater har aldrig framgått.

Kräv ett omedelbart eldupphör!

Inga kommentarer: