måndag 11 mars 2019

Överlever Liberalerna?

» Att sparka på den som ligger

Jag hade tre olika alternativ till vad jag skulle ägna dagens Tyckeri åt. Alternativ Ett var Svenska Dagbladets ledare i dag skriven av Anna Charlotta Johansson med rubriken "Fairtrade är fortfarande fel". Anna Charlotta är fortsatt upprörd över "Fairtrade" märkningen av matvaror. "Fairtrade" ägs ju av LO och Svenska Kyrkan, hemska tanke. Och att märka varor som framställts på ett etiskt sätt är ju ett grovt angrepp på Den Fria Marknaden och Marknadskrafternas rätt att styra. Usch vilken hemsk vänstertanke.

Danmark
Som nummer Två såg jag en artikel på BBC med rubriken "Does Denmark have a 'pervasive' rape problem?". Detta gav mig lite funderingar som kunde utvecklas som ett Tyckeri i dag. Enligt artikeln har flera undersökningar visat att Danmark har den högsta nivån av sexuellt våld i Europa. Det här förvånar eftersom det ju (det vet ju alla...) är invandrare som begår den här typen av brott. Och då borde ju läget i Sverige vara mycket värre än i vårt södra grannland som ju inte utmärkt sig för något generöst flyktingmottagande. Kan det vara något annat som styr? Alkohol och andra droger?

Liberalerna
Som nummer Tre kan man ju sparka rejält på den som ligger, alltså Folkpa... f'låt Liberalerna. Hur många tror att Liberalerna överlever som parti? Själv tycker jag dock att den liberala partiledningens agerande i fallen med Emma Carlsson Löfdahl och Cecilia Wikström har varit korrekt. Det handlar istället helt uppenbart om två damer som sätter girigheten över sitt politiska uppdrag. Nu har Emma Carlsson Löfdahl valt den för henne mest ekonomiskt lönsamma utvägen. Hon sitter kvar i Riksdagen men lämnar Liberalerna! Detta har hon meddelat på Facebook. Emma hyrde tidigare en lägenhet genom Riksdagen som boende när hon var i Stockholm. När en annan lägenhet i samma hus blev till salu valde hennes make att köpa denna och sedan hyra ut den till sin hustru för rena ockerhyran. Grundhyran var 2.500 kronor i månaden, maken tog 13.000 i hyra från hustrun. Exakt det belopp som gjorde att Emma kunde få utbetalt maximalt bostadsbidrag från Riksdagen. Jag kan inte tolka detta som något annat än omoralisk girighet. Nu har alltså Emma valt att istället för att lyda partiets uppmaning att lämna Riksdagen så lämnar hon partiet, men sitter kvar i Riksdagen. Vilket är lönsamt för henne eftersom hon om något år är så pass gammal och har suttit så länge i Riksdagen att hon kan få ut maximal pension från Riksdagen fram till 65-årsdagen. Som sagt - Girighet!

Om vi sedan tar Cecilia Wikström så är hon alltså EU-Parlamentariker. För detta får hon 80.000 kronor i månaden förutom en hel del andra förmåner. Att ersättningen är så pass hög motiveras med att detta är ett mer än heltids uppdrag. Man är i tjänst i princip dygnet runt. Det är inte ett 0800-1630 jobb måndag-fredag. Det är mycket mer än så. Men Cecilia har tid över för ytterligare "heltidsjobb". Hon har två styrelseuppdrag i två företag. Båda betalas med en ersättning som var för sig motsvarar en normal heltidslön. 70.000 kronor i månaden, dvs något förenklat 35.000 per uppdrag. En ersättning som ligger över vad de flesta som jobbar tjänar på sitt jobb i månaden. Vill man vara elak kan man alltså säga att hon jobbar mer än tre heltidsjobb. Vilket naturligtvis är omöjligt även om hon motiverar det med att hon är norrländska! Vad det pekar på är att det är uppenbart att det här handlar om styrelseuppdrag som är kraftigt överbetalda. Liberalerna anser att uppdragen skadar förtroendet för henne som EU-Parlamentariker. Vems intressen kommer hon att företräda? Bolagens? Sina egna bankkontons? Eller sina väljares? Men Cecilia vägrade välja och får därför sparken.

Girigheten styr helt uppenbart. Men kommer Liberalerna att överleva?

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Apropå den danska våldtäktskulturen.
https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/54307-den-danska-valdtaktskulturen/