torsdag 28 mars 2019

Bonnesen går - girigheten består

» Swedbank - Exit Birgitte Bonnesen

I går gjorde Ekobrottsmyndigheten en razzia på Swedbanks huvudkontor. Banken är misstänkta för svindlerier, bland annat genom att ha gynnat de stora aktieägarna. I dag var det bolagsstämma och nu kunde man slutligen inte göra bort sig längre och ge Birgitte Bonnesen ansvarsfrihet. Undanflykterna och lögnerna blev för mycket. Birgitte Bonnesen fick sparken med omedelbar verkan. Men fegheten visade sig trots detta genom att man faktiskt gav styrelsen ansvarsfrihet.

Swedbank
Birgitte Bonnesen kan lugnt sätta sig till rätta i gungstolen med en fallskärm på 21 miljoner kronor. 21 miljoner kronor är mer än vad en normal knegare kan jobba ihop under hela sitt yrkesliv. Detta får alltså Birgitte Bonneson som plåster på såren för att hon inte skött sitt jobb. Ännu ett bevis för att vi lever i olika världar.

Men dom här gökarna ställer upp för varandra. Det är denna girighet som ligger bakom det faktum att medan bankerna synar varenda tusenlapp som vi småkunder flyttar runt så får skummisar och girigbukar med miljonkonton den bästa servicen. Om servicen sedan handlar om att hjälpa till med skatteflykt, flytta svarta pengar runt eller bedra andra har ingen betydelse. Bankerna ställer snällt upp.

Nu offras Birgitte Bonnesen, men bankernas girighet består. Miljardvinsterna måste ju fortsätta att kammas hem. Detta medan girigbukarna fortsätter att berika sig på vår bekostnad.

Inga kommentarer: