lördag 30 mars 2019

Rensa nätet

» Nätets råttor

Aftonbladet har konfronterat en del av de som på Facebook lade ut de värsta påhoppen sedan SSU i Hylte lagt ut en bild på sin nya styrelse. Det var ju i stort sett bara svenskar med utländskt ursprung. Ja, det var så illa att de flesta hade mörk hudfärg. Skandal tyckte en del. Hatstormen på Facebook satte igång. Aftonbladet har spårat en del av dessa råttor. Helt vanliga svenskar som tydligen sitter på nätet och läser alla de lögnmaskiner som sprider dynga. Och som sedan tror på denna dynga!

Facebook
Har många människor ingen som helst kritisk förmåga att granska hur trovärdig idiotin är? Den här gruppen i den sverigedumokratiska svansen tänder på alla cylindrar varje gång någon dumhet sprids och som kan tolkas så att deras fördomar stärks.

Ett exempel på dessa dumskallar som utan att fundera ser ännu en ny "sanning" som bekräftar de egna fördomarna är när "debattören" Katerina Janouch såg en bild på hemsidan för SSU i Helsingborg. På sidan fanns en siluettbild över centrala Helsingborg med Helsingborgs klassiska gamla rådhus. Detta byggdes 1897 och är förklarat som byggnadsminne. Fast Katerina Janouch var ju så övertygad om att islamister tagit över SSU att det som var Helsingborgs rådhustorn i hennes värld var en minaret. Alltså tände hon på alla cylindrar över denna islamistiska skandal. Utan att först kolla upp fakta! Själv kan jag numera inte gå i Helsingborgs centrum utan att kolla in rådhustornet och tänka på den s.k. Janouch-minareten.

Detta är bara ett litet exempel på hur lögner och misstolkningar snabbt sprids på nätet eftersom dom bekräftar läsarnas fördomar. Den här gruppen tänder på alla cylindrarna - helt oberoende av om det som sprids är sant, falskt eller kanske bara ett aprilskämt.

Låt mig avsluta med några exempel på sjuka lögner som sprids. De här exemplen är alla tagna från den senaste veckan. Observera att dålig svenska inte är min dåliga svenska. Texterna är rena "klipp och klistra":

SD rötter
- "Attacken mot det nordiska bankerna - en zionistisk komplott. Det finns några som tjänat enorma pengar på att sprida falska rykten om de nordiska bankerna och dess påstådda underlåtenhet att kontrollera det man kallar penningtvätt. I centrum av detta befinner sig juden Bill Browder (William Brauer). I en närmast pervers dans har svenska populister tagit samma sida som denna globalist som står sida vid sida med Rothschild i sin ursinniga attack mot några av de få självständiga bankerna som idag finns kvar..."

- "Greta Thunberg – dags att åtala föräldrarna Malena Ernman och Svante Thunberg för barnmisshandel? Situationen är uppenbar, eller borde i alla fall vara det: 16-årige Greta har enligt uppgift ett handikapp (Aspbergers syndrom) som ger henne en mental ålder motsvarande en 10-åring. Vad behöver barn med sådana speciella behov? Att hennes föräldrar, Malena Ernman och Svante Thunberg, utnyttjar Greta och hennes sjukdom för politiska syften..."

- "Falskflaggattacken på Nya Zeeland: bevisen och motivet. Vad nya zeeländska myndigheter synes frukta är att människor inser att händelsen inte är ett spontant fenomen genomförd av den klassiske “ensamme galningen”, utan (som nästan alltid) är gatuteater iscensatt för globalistiska politiska syften..."

Dom här sjuka exemplen är tagna från en och samma källa. Samma källa som för en tid sedan var övertygad om att Pippi Långstrump var, hemska tanke, judinna. Det syntes ju på hennes hårflätor och på det faktum att pappa heter Efraim...

Det sprids mängder med dynga på nätet. Och det finns faktiskt tyvärr människor som tror på allt detta. Inte så konstigt att den sverigedumokratiska svansen ibland är så aktiv med sina hot, påhopp och dyngspridning på nätet.

Så snälla! Var lite källkritisk och älska din granne!

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Läs Expo. https://expo.se/2018/12/de-står-bakom-hetsen-på-nätet