tisdag 15 mars 2016

Principiella tyckerier

» Terrorister och vanliga mördare

När detta skrivs pågår en stor "terroristjakt" i Belgien. Flera personer har skottskadats och en "terrorist" har dödats efter flera skottlossningar i polisens jakt på misstänkta "terrorister" med kopplingar till det svåra terrordådet i Paris i november då 130 personer dödades.

Älska ALLA
I Oslo har "massmördaren" Anders Behring Breivik stämt den norska staten för att han i fängelset utsätts för omänsklig behandling. Bland annat får han inte ha tillgång till dator och utsätts för kroppsvisitationer. Anders Behring Breivik dömdes till livstids fängelse för att ha mördat sammanlagt 87 personer i Norge 2011. Anders Behring Breivik var och är öppet nazist. I samband med rättegången i dag när han stämt norska staten gjorde han öppet nazisthälsning.

Min fundering handlar om varför Anders Behring Breivik inte kallas "terrorist" utan "massmördare"? Vilken är den principiella skillnaden mellan en nazist som medvetet mördar en massa för honom helt okända personer pga sin politiska tro och ilska på samhället och en islamist som mördar en massa för honom helt okända personer pga sin politiska / religiösa tro och ilska på samhället? Varför är muslimska mördare terrorister medan nazistiska mördare "bara" är mördare? Har begreppet "terrorist" någon speciell koppling till just muslimska extremister? Enligt SAOL är "terrorist" - verksamhet som begagnar terror. Enligt Nationalencyklopedin är "terrorism" - våldshandlingar som är politiskt betingade och syftar till att påverka samhället eller ett lands politik utan hänsyn till om oskyldiga drabbas. Varför kallas inte nazister, rasister och andra högerextremister för "terrorister"?

» Ett gott skratt

I Aftonbladet har Oisín Cantwell räknat fram att om utvecklingen fortsätter som på senaste åren så kommer apanaget till den kungliga familjen öka till 8 tusen miljarder eller 8 biljoner kronor till år 2100 utan någon hänsyn till inflation eller liknande. Men räknat på att kungafamiljens storlek fördubblats sedan 2012 och om den utvecklingen fortsätter kommer familjen att bestå av 1,3 miljoner människor till 2100. Den här vansinniga beräkningen är naturligtvis gjord för att visa hur vansinniga en del rasisters, och andra i den Sverigedumokratiska svansens, påståenden är om att muslimer snart har blivit en majoritet i Sverige, och liknande vansinnesberäkningar. Oisín Cantwell tar även upp ekonomen Sandro Scocco beräkning om att ifall en Volvo gör 0-100 på 10 sekunder så spränger den ljudvallen på två minuter...

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Man ska bedömas efter sina vänner

När en socialdemokrat hyllas av Svenska Dagbladet ska man bli misstänksam. Det är "sossen" Widar Anderssons ledare i Folkbladet som hyllas av SvD. Det handlar om "sossen" Widar Anderssons syn på var Socialdemokratins framtid ligger. Enligt Widar Anderssson ska Stefan Löfven INTE hylla den Svenska modellen och angripa högern. Det här är Widars avslutning: - "De svenskamodellinlindade och gammelideologiska attackerna på "högern" framstår som obegripliga givet den parlamentariska verkligheten. Ska S vinna framgång så är det som pragmatisk och skicklig förvaltare av lösningar för stora och tunga sakfrågor som arbetslöshet, bostadsbrist och undermåliga skolresultat. Där finns framtiden. Robotiserat rabblande av "modeller" är forntiden." Jomenvisst. Bara fortsätt högervridningen av Socialdemokratin så blir både Widar och Svenska Dagbladet överlyckliga.

Inga kommentarer: