lördag 5 mars 2016

Lördagsfunderingar

» Fler liberala klavertramp

Liberala folkpartister
Som jag har förstått det så har nog de politiska ungdomsförbunden en del problem med medlemsrekryteringen. Det är liksom inte "inne" att syssla med politik bland ungdomar. Fast om man tror att man löser dessa problem genom att komma med korkade men rubrikskapande förslag så tror jag att man biter sig själv i röven. Det har inte gått så många dagar sedan LUF (Folkpa... f'låt Liberalernas ungdomsförbund) kom med det uppseendeväckande förslaget om att man skulle kunna donera sin kropp till nekrofili (dvs att andra skulle få lov att "knulla" med min döda kropp!) Jo, det var faktiskt vad LUF i Stockholm röstade för att ställa som krav. - "Att vara liberal är att vara kluven" sade en gång en gammal folkpartiledare. Själv skulle jag vilja ändra detta till: - "Att vara liberal är att vara korkad"! Nu har uppenbarligen inte LUF fått nog av klavertramp. Nu är det LUF i Västsverige som föreslår något man kallar juridisk abort för män. Något förenklat innebär det att män som gjort en kvinna gravid ska ha rätt att frånsäga sig allt ansvar för detta barn så länge man gör detta inom 18 graviditetsveckan. "Frånsäga sig allt ansvar" innebär att man t.ex. slipper betala underhåll, slipper ansvar för barnet och alltså inte har varken några rättigheter eller skyldigheter vad det gäller barnet. Mamman har inte heller några rättigheter eller skyldigheter gentemot den man som gjort henne gravid. Vad de LUF:are som tänkt ut idén tänkt med har jag ingen aning. Men det kan inte vara hjärnceller i varje fall. Måste man vara korkad för att få vara medlem i LUF? Ett sådant här krav är ju totalt ansvarslöst. Man kan i och för sig aldrig med tvång få en pappa (eller mamma) att ta ansvar för sitt barns uppväxt. Men det ekonomiska ansvaret kan man inte komma från. Det kan inte vara fritt fram att göra tjejer på smällen och sedan hoppa av för att göra en annan tjej på smällen och sedan hoppa av och sedan... Gör om LUF!

» Miljöälskande jägare

Lodjur
Enligt en sammanställning som Sveriges lantbruksuniversitet gjort av tjuvjakt på våra stora rovdjur, björn, lo och järv så löper dessa tydligen större risk att råka ut för tjuvjägare inne i nationalparker än utanför dessa! När Sveriges jägare försöker beskriva sig som grupp så brukar det låta som om dom är stora naturälskare som älskar miljön, naturen och vårt djurliv och lever i samklang med naturen. Jakten sker mycket ansvarsfullt hävdar dom. Uppenbart är detta inte alls med sanningen överensstämmande. I själva verket verkar det som om jägaren är en skjutgalen egoist som inte tål någon konkurrens om bytet. Man vill inte alls leva i samklang med naturen, man vill bestämma över naturen. Synen på alla de fyrbenta rovdjuren (i motsats till de tvåbenta människorna, som ju också bara är ett annat rovdjur) är att dom bara är en konkurrent om bytet som helst ska utrotas.

Jag vill göra klart att jag inte är motståndare till jakt. Människan är ett rovdjur (precis som vargen och lodjur), och så har människan alltid varit. Det är alltså inget fel med jakt. Ansvarsfull jakt är snarare ett villkor för att vårda naturen och djurlivet. Jag är alltså inte motståndare till jägare, även om jag inte själv skulle kunna medvetet döda ett djur (ett djur större än flugor och mördarsniglar alltså). Jag vill gärna tro att de flesta jägare är ansvarsfulla sådana. Men, uppenbart är att det finns allt för många som inte är detta. Dessutom är det tragiskt att jägarorganisationerna inte tydligare tar avstånd från illegal tjuvjakt. De enda protesterna man hör från dessa organisationer är när en tjuvjägare skjuter deras eget byte.

» Problem för er bloggare

Jag läser att Rolls Royce i år ska lägga ner tillverkningen av sina Phantom Coupé och Drophead Coupé. Detta efter nästan 14 år. Men hur ska jag nu göra? Jag hade tänkt köpa mig en andra Rolls Royce Phantom Coupé men har för tillfället inte plats i garaget. Jag måste antingen sälja några av mina 14 andra bilar (Rollsen är ju ganska stor så det krävs två parkeringsplatser), eller också måste jag bygga ut garaget. Jag hinner inte få byggtillstånd, göra upphandling och få bygget klart i tid innan produktionen läggs ner. Jag kan inte heller komma på två bilar jag kan tänka mig att skiljas från. Jag vill ju så gärna ha dom kvar allihop. Hur ska jag göra? Någon som har ett tips?

Inga kommentarer: