fredag 25 mars 2016

Fyra intelligenta tyckerier en tråkig långfredag

» Stackars Jan och Erik

Du kan (inte) lita på Liberalerna
Nyligen deklarerade Folkpa... f'låt Liberalerna att dom gärna ville förhandla med regeringen om en ny skattereform. Man var villiga till att föra dessa diskussioner utan resten av det som förr kallades Högeralliansen. Ett samarbete som är på väg att allt mer falla sönder i sina ursprungliga beståndsdelar. Tydligen har bland annat Stefan Löfven och Jan Björklund träffats över en lunch och diskuterat det hela. Men, nu har till Jan Björklunds och Erik Ullenhags förskräckelse, finansminister Magdalena Andersson deklarerat att Regeringen först och främst vill komma överens med Vänsterpartiet. Vilket naturligtvis är en våldsam besvikelse för Folkpa... f'låt Liberalerna. Men det är väl bara för Jan, Erik och dom andra återstående liberalerna att inse att Vänsterpartiet i dag är ett klart större parti än Liberalerna, och därmed också viktigare att komma överens med.

» Skadeglädje

Kraschad Ferrari
Jag skäms! Jo, jag skäms för min spontana reaktion när jag läste den här nyhetsnotisen. En ung 20-årig spoling har i hög hastighet kört av vägen i sin fina Ferrari. Jag skäms eftersom de första orden som dyker upp i mina tankar är: Nyrik. Bortskämd. Dåre. Skyll dig själv. Skadeglädje. Synd att inte bilen blev mer förstörd. Jag vet att det är fula och elaka tankar som bygger på mina fördomar och förutfattade meningar. Jag skäms! Men jag känner ändå fortfarande skadeglädje!

» Våra egna små-terrorister slår till

Säkerhetspolisen
Så har då åter ännu ett planerat flyktingboende brunnit. Denna gången i Strängnäs. Vad sysslar vår polis med? Säkerhetspolisen? Är man ute och jagar vänsterextremister och islamister och har inte tid med högerterrorn? Enligt SÄPO:s rapport nyligen var det ju just vänsterextremister och islamister som var det stora hotet mot vår säkerhet. Så det är antagligen just vänsterextremister och islamister som regelbundet tänder eld på planerade flyktingboenden. Fast det är konstigt att polisen inte lyckats fånga en enda av dessa terrorister. Jag ska dock erkänna att jag har en lite annan syn på saken. Jag tror det handlar om högerextremister och rasister som är hotet. Tyvärr är inte SÄPO lika intelligenta som jag...

» Bygg en mur

Skånepepparkakor
En regelbundet återkommande diskussion är frågan om ifall centraliseringen av verksamhet till Stockholm ska få fortsätta eller om samhället ska ta sitt ansvar för att HELA landet ska leva. Nyligen har det återigen lagts fram förslag om att Staten ska utlokalisera statlig verksamhet från Stockholm och ut i landet. Fast om man ska tro stockholmarna så går detta inte eftersom det inte finns tillräcklig kompetens ute i landet. Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batras klassiska yttrande är ett av många exempel på detta. Med tanke på dagens EU-beslut om att bygga upp en form av mur runt EU för att stoppa flyktingar från att ta sig in i vårt himmelrike så hörde jag, med hänvisning till inledningen här ett bra förslag på radion i går. Det gick ut på att man skulle bygga en rejäl mur runt hela Stockholm. Sedan skulle man stoppa alla former av leveranser in eller ut från Stockholm. Efter 14 dagar skulle man studera var klösmärkena fanns! Någon mer än jag som gissar att dom finns på insidan? Låt HELA landet leva. Och glöm inte att det är i Skåne den verkliga eliten finns.

Inga kommentarer: