onsdag 9 mars 2016

Om att skämmas

» Vem är terrorist?

Polisen har presenterat sin utredning av Anton Lundin Petterssons mord på tre personer på Kronans skola i Trollhättan den 22 oktober förra året. Lundin Pettersson valde noga ut offer som var av utländsk härkomst, men skonade de som såg svenska ut. Han hade mycket noga förberett sin attack visar polisens utredning. Denna visar också att han inte var påverkad av alkohol eller andra droger, han var inte heller psykiskt sjuk. Ingenstans i polisutredningen och i polisens presentation nämns ordet terrorism. Det rör sig alltså om en person som mördar tre för honom helt okända personer bara för att dom representerar en grupp som han uppenbarligen har ett hat mot. Han gör detta väl planerat, av "politiska" skäl. Är inte detta terrorism? Eller, är det så att det bara är när muslimer begår mord som det kallas terrorism? Detta är helt enkelt bara ett av en lång rad av terrordåd som drabbat de skandinaviska länderna som utförts av högerextremister / rasister / nazister och liknande grupper. Men dessa vansinnesdåd kallas inte terrorism. Utan när SÄPO pratar om risk för terrordåd i Sverige så menar man islamister och vänsterextremister. Att det är mycket större risk för "terrordåd" från högerextrema och rasistiska grupper verkar man inte vara oroade av. Vad beror detta på?

Istället har vi en högljudd grupp som kräver att media alltid ska ange att det är en invandrare / flykting / utlänning som begått brott när detta skett. En högljudd grupp som hävdar att media medvetet döljer dessa uppgifter. I dag kunde vi läsa om 16-åriga Sophie som attackerades och misshandlades av 3 män i Kungsbacka för någon dag sedan. Troligtvis eftersom hon såg utländsk ut. Men media har inte angett att de misstänkta brottslingarna troligen var svenskar. Kommer vi att få en massa insändare från den Sverigedumokratiska svansen nu som kräver att media anger ursprung på de misstänkta förövarna?

Det är dags att på allvar göra något åt det våld som finns i samhället. Oberoende av om det är högerextremister, rasister, islamister, ouppfostrade invandrare, fyllon eller vad det nu är. Människor måste kunna vistas utomhus - även när det är mörkt.

» Jag skäms

Uppenbarligen har nu våra ansvarsfulla och moraliskt högtstående politiska ledare inom den Europeiska Unionen nått en uppgörelse med diktaturen Turkiet som innebär att diktaturen får mångmiljardbelopp och löften om kommande medlemskap i EU mot att man ser till att inte fler flyktingar når Europas gräns. Medan moralen och anständigheten går på toa kan politiker göra vilka avsteg som helst från sina politiska löften. Och jag SKÄMS!

Inga kommentarer: