söndag 13 mars 2016

Vårt samhälle

» Vem är värst

USA:s flagga
I en gemensam ledare i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad berättar de båda tidningarna om hur hemsk Demokraternas presidentkandidat Bernie Sanders är i USA. I princip är han tydligen lika hemsk som Donald Trump (fast tvärtom så att säga) om man ska tro denna förfärande beskrivning. Rubriken: - "Isolationism och höjda skatter. Sanders enkla budskap" beskriver ganska bra vad man tycker är så hemskt med Bernie Sanders. Han kallar sig ju "Demokratisk socialist", och att använda sådana hemska ord som "socialist" kan ju inte innebära något annat än att jordens undergång är nära. Han vill införa sådana hemskheter som kostnadsfri universitetsutbildning i USA, stora satsningar på infrastrukturen i USA och en rejäl satsning på offentlig hälso- och sjukvård. Betald av de som redan har sitt på det torra! Usch så hemskt!

Sveriges flagga
Skulle olyckan vara framme och en sådan hemskhet som Bernie Sanders skulle komma till makten gäller det att den moraliskt högtstående högern mobiliserar. Då kommer USA att behöva en sådan som svenskt näringslivs Sture Eskilsson som nyligen avlidit. Svenska Dagbladet ägnar i dag två helsidor på ledarsidan till bland annat ett In Memoriam - Sture Eskilsson. Tove Lifvendahl hyllar och en 37-årig ledare återpubliceras. Sture Eskilsson var arkitekten bakom högerns och näringslivets gemensamma propagandainstitut Timbro och han var ordförande för denna i 20 år. Den högervridning av svensk politik som skett på senare årtionden beror till stor del på Sture Eskilssons insatser. Det är mycket "tack vare" Sture Eskilsson som vi idag har växande klyftor i samhället och en samhällsservice som saknar finanser pga enorma skattesänkningar, som tillfallit de som redan har sitt på det torra. Läser man vilka som saknar Sture Eskilsson och vilka bedrifter dessa hyllar honom för så förstår man en hel del av varför vårt samhälle ser ut som det gör.

» Svansen slår till igen

Återigen har den Sverigedumokratiska svansen slagit till. I grannkommunen Klippan har än en gång rasisterna slagit till med ett terrorattentat mot ett planerat asylboende. Denna gången med ett brandattentat mot en av de äldre byggnaderna vid Klippans Gymnasieskola mitt inne i centrum som just nu håller på att byggas om. Det är en grupp fega nazister och fascister tillhörande den Sverigedumokratiska svansen som inte kan argumentera på ett anständigt sätt och acceptera demokrati utan istället använder terror för att sprida rädsla och ge sina medmänniskor extra kostnader.

Inga kommentarer: