måndag 21 mars 2016

Sven Tycker lever farligt

» Samhällsomstörtande verksamhet

Sven Tycker som samhällsomstörtande
Den som sysslar med denna samhällsomstörtande verksamhet är tydligen just jag själv. En av mina bloggläsare möttes av det här meddelandet när hon skulle läsa Sven Tycker under natten på sin mobil. Det känns oroväckande att veta att man sprider farligheter. Eller ska jag kanske känna mig stolt? Är det så att jag är för kritisk till etablerade sanningar? Är jag för elak? Har jag lyckats bli lurad av någon? Kanske är det så att jag tillhör de här hemska ryska agenterna som enligt SÄPO sprider lögner för destabilisera det svenska samhället? Jag har ju flera gånger framfört kritik mot den stora fredsälskande demokratin i väster samtidigt som jag haft synpunkter på hur verklighetsförankrad den svenska rysskräcken egentligen är.

Så jag ska kanske passa på att precisera min syn på saken. Ryssland är ingen fungerande demokrati. "Grannländer" som Moskva anser vara en del av deras egen intressesfär lever farligt om dom "inte lyder". Detta gällde Warszawa-paktens medlemsstater på den gamla Sovjettiden. Det kan i dag gälla f.d. sovjetrepubliker. Men, Ryssland har inte för vana att skicka sina bombflyg och sina soldater till andra länder utanför detta område. Det är istället "den andra" supermakten som har för vana att skicka sina soldater till alla möjliga stater runt om i världen där dom känner sina intressen hotade. Latinamerikanska stater som inte lydde har Pentagon för vana att invadera och destabilisera. Däremot har det inte varit något problem att vara en våldsam diktatur - bara man stått på USA:s sida. Även i Asien, Afrika och i Europa har amerikanskt bombflyg satts in regelbundet. I Europa är väl de amerikanska bombernas insats för att skapa staten Kosovo det senaste exemplet. I Afrika har vi t.ex. Libyen där situationen ju inte direkt har blivit bättre efter de amerikanska bomberna. Situationen i Afghanistan och Irak har ju inte direkt blivit bättre efter amerikanska bombflyg och soldater. Vi kan fortsätta med Syrien... De s.k. supermakterna är aldrig att lita på. Deras insatser handlar bara om att skydda sina egna intressen. Det är oberoende av om det handlar om Pentagon och Vita Huset eller om Kreml. Men i Sverige har alltid skräcken för Ryssland varit stark. Oberoende av om det varit befogat eller bara handlat om hjärnspöken hos SÄPO och Försvarsmakten. Alla U-båtar som varit ryska, oberoende av om det varit just ryska ubåtar, sillstim, minkar, egna ubåtar, västtyska ubåtar eller bara synvillor är ett bra exempel på detta.

Så naturligtvis antyds det på vissa håll att den DDoS-attack som drabbade Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet m.fl. i helgen kom från Ryssland. Vad nu Moskva skulle ha för intresse av att under några timmar stänga ner de största dagstidningarnas webbsidor eftersom "dom sprider lögner". Vill Moskva protestera mot svensk medias "lögner" så är jag övertygad om att man skulle använt andra metoder, och dessutom sett till så att det inte var främst ryska datorer som utnyttjades. Min förstahandsgissning handlar därför främst om det som någon kallade "finniga 16-åriga datanördar som vill visa sig tuffa". I andra hand kommer min gissning på högerextremistiska datanördar med tanke på ordvalet om att media sprider lögner.

För övrigt håller jag med IT-säkerhetsanalytikern Leif Nixon som i Metro skrev: - "Köp en radio – det är den enda pålitliga kommunikationskanalen". Sluta upp med att vara så fixerad vid era mobiler och datorer och vänd åter till det i särklass mest överlägsna kommunikations- och informationsmediet, en helt vanlig radio!

För övrigt känner jag mig nog främst stolt över att ha bedömts så samhällsomstörtande att anti-virus programmet varnar för mig! Eller vad det nu är det gör. Tack Angelica för tipset.

» Krisen i Moderaterna

Skillnaden mellan Fredrik Reinfeldts "Öppna er hjärtan" och den politik som förs av Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra är stor. Så stor att Moderaternas tidigare starka namn i Skåne, Pia Kinhult, valt att lämna partiet. Men det finns en annan ytterlighet inom Moderaterna som till och med Anna Kinberg Batra tar avstånd ifrån. Den förre moderata kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth tycker att "Medierna förtiger fakta om invandringen" och läser därför tillsammans med maken Ulf Adelsohn regelbundet den verkligen lögnaktiga pestspridaren om invandringen, Avpixlat. Hon visar med önskvärd tydlighet hur rasismen frodas på Östermalm i Stockholm och andra högerfästen. Till och med Anna Kinberg Batra tyckte det var att gå för långt från familjen Adelsohn. Hon hade inte valt dom som ministrar deklarerade hon. Men som Pia Kinhult sade om Moderaterna politik idag, som förklaring till sin sorti från Moderaterna; - "Den ligger lite för nära ett annat parti, som jag aldrig haft en tanke på att sympatisera med" när hon ska karakterisera AKB:s nuvarande politik. Det är stor spännvidd.

Inga kommentarer: