onsdag 6 januari 2016

Tyckande en helgdag

» Mer om att girigt plocka ut slantar

Vissa skänker andra plockar åt sig
Den Rödgröna regeringen har avskaffat möjligheten att låta alla andra skattebetalare stå för en del av mina gåvor till välgörenhet. Högeralliansregeringen införde ju möjligheten av dra av på skatten om man är generös och istället låta alla andra skattebetalare stå för en del av vår generositet. När nu den Rödgröna regeringen avskaffar möjligheten så är man rejält upprörda inom Högerallianspartierna. Mer eller mindre hos de olika partierna, och allra främst är det Kristdemokraterna som är upprörda. Antagligen helt i enlighet med det kristna budskapet om att ge till sin nästa, och allra helst göra detta om någon annan står för en del av gåvan?

Det som får mig att fundera på om det här med generositet och välgörenhet är en sammanställning jag läste för några dagar sedan hos Aftonbladet och Svenska Dagbladet som berättar hur mycket cheferna på dessa välgörenhetsorganisationer tjänar. I toppen på den här listan ligger Röda Korset där högsta chefen har en inkomst på 1.082.000 kronor, dvs en månadslön på över 90.000 kronor. Även Rädda Barnens högsta chef har samma lön på över 90.000 kronor i månaden. Unicef:s chef har 988.000, Plan Sveriges 924.000, Radiohjälpen 841.000 och så fortsätter det. Stackarna för Hoppets stjärna och Frälsningarmén är nästan lågavlönade med 483.768 och 467.357 kronor. Jag undrar om dom här höjdarna själva gjort avdrag på skatten för eventuella bidrag till sina egna organisationer? Organisationer som Röda Korset, Läkarmissionen och Hoppets stjärna har kostnader för löner och insamlingsomkostnader på nästan 20% av de insamlade slantarna.

Jag tycker det känns sniket att förvänta sig att om jag skänker pengar till välgörenhet så ska någon annan stå för en del av dom pengarna.

» EU som fiasko

Fästningen Europa
Sverige har ju kallats till EU för att förklara hur förfarandet att ställa krav på att kunna visa en legitimation innan man kan ta sig till Sverige för att söka asyl överensstämmer med rätten för ALLA att söka asyl. Ett förfarande som ju sprider sig som en löpeld till andra länder för att även dom ska slippa asylsökande. Många andra EU-länder gör vad dom kan för att slippa ta ansvar för flyktingsituationen på många olika sätt. T.ex. murar, staket, galler och inskränkningar. Det står helt klart att flyktingsituationen har visat att EU:s medlemsländer fullständigt struntar i vad EU skulle handla om när det verkligen gäller. Ett beslut om att fördela 160.000 flyktingar i Grekland för många månader sedan har resulterat i en lösning för 400. Det återstår bara 159.600! Troligtvis blir man klara med den fördelningen till nästa århundrade? Flyktingsituationen har visat på ett mycket tydligt sätt att EU egentligen är ett stort fiasko. Vid årsskiftet läste jag i Dagens Industri att Tysklands EU-kommissionär Guenther Oettinger var tveksam till EU:s framtid. - "Det politiska läget i Europa kan innebära att EU:s dagar är räknade" befarade han. Ett antal medlemsländer har försatt sig i en situation där det är tveksamt om man ens har rätt att vara medlem. Andra länder finns det en stor risk / chans att dom helt enkelt väljer att lämna EU. EU är ett fiasko! Och Sveriges handlande tillhör de länder som mycket tydligt visar att det är så.

Inga kommentarer: