måndag 25 januari 2016

Nyheterna som försvann

» Opassande fakta

Jag såg en mycket liten notis i en tidning i går. Den berättade att OECD har kommit fram till att Sverige var bäst av alla OECD-länderna på att få människor i jobb som har förlorat sitt gamla jobb. Jo, faktiskt är det så. Om man tittar på hur snabbt människor får ett nytt jobb efter att ha sagts upp från sitt gamla jobb så är Sverige allra duktigast av alla inom OECD. Man kan undra varför sådana nyheter inte berättas om i alla våra borgerliga tidningar som helt dominerar den svenska mediamarknaden. Kanske är det för att dom är fullt upptagna med att klaga och gnälla?

» Svenskar i utlandet

I Aftonbladet läser jag om den svenska tennisspelaren som nu står anklagad i Australien för läggmatcher i tennis. Genom att medvetet förlora mot en lägre seedad spelare (och låta kompisar spela stora pengar på motståndaren) gick det ju ekonomiskt bra ändå. I varje fall på kort sikt. - "Det är så tennisspelare gör när de inte kan spela sitt bästa" är hans kommentar.

Och sedan läser vi om en annan svensk som på flyget från Thailand fick totalpanik på planet. - "Han var helt psykotisk och galen" berättar KLM. Medpassagerare fick binda fast honom i en stol.

» Bedragare del 264

Så har man återigen haft tur. Det är underligt hur ofta man har tur på webben i alla mejl som berättar hur man valts ut speciellt. I snitt trillar det nog in ett par sådana om dagen. Samtidigt vinner man inte ett "skit" på lotter osv. Min älskade hustru vann förra helgen två Sverigelotter på Bingolotto. På en av dessa Sverigelotter vann vi en ny Sverigelott. Denna var naturligtvis en nitlott. Dvs vi vann inte ett "skit". Denna helgen vann hon två nya Sverigelotter, vilka naturligtvis båda var nitlotter. Dvs återigen har vi inte vunnit ett "skit". Däremot är jag titt som tätt speciellt utvald. Här är ett sådant exempel. Facebook Rewards berättar:

Kära Facebook user,

Facebook teamet vill informera er och gratulera er för nya som vår 2016 Facebook Rewards vinnare.

Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook internet drag administratör. Dragningen Administratören är ett automatiserat program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har blivit godkänd för att göra anspråk på en total prissumma på $ 1.000.000 (En miljon dollar) Se nedan för dina vinnande information:

Vinstbeloppet: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Partinummer: TFB 12329317635197437-februari / 2016
Ref nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Facebook Rewards-programmet är stolt sponsras av Facebook ledningen. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto har registrerats.

För att göra anspråk på din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: todd1jackson@hotmail.com Du måste fylla i formuläret nedan:

Facebook
Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook?:

Vänligen fylla i formuläret ovan, och skicka den till programansvarig med nedanstående detaljer E-post: todd1jackson@hotmail.com

Namn på Facebook belöningar programdirektör: Todd Jackson
Avdelning: Kontant Release avdelningen.
Position: DIREKTÖR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programdirektör kontakta dig med information om hur du kan göra anspråk på prispengar var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan någon skyldighet eller förhör.

För din säkerhet, är du uppmanas att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Hittar du inte lämna ut din vinnande information till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika obefogad missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla medlemmar och personal Facebook Team. Se till att skicka dina synpunkter eller frågor till Mr Todd Jackson, på sin e-post: todd1jackson@hotmail.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andrew,
Programkoordinator,
Facebook bonusprogram,
2016. All rights reserved.

Redan genom att publicera skiten bryter jag mot vad som utlovas. Dvs, på den här underliga svenskan, jag uppmanas att behandla det hela konfidentiellt. Hur som helst är jag mycket trött på alla dessa bedragare. Det här med att man uppenbarligen håller till i Slovakien (mejlet kommer från en adress i Slovakien) gör ju att man blir misstänksam. Kan det bero på skattefiffel som Facebook lagt verksamheten där? Internetjättarna är duktiga på att smita från skatter i varje fall. Att sedan använda en Hotmail-adress sopar ju ut den sista ansatsen till förtroende. Släng skiten! Jag har förresten svarat från en egen slaskadress jag har på Hotmail. Vi får se om dom återkommer eller mejlet redan kommer i retur?

Inga kommentarer: