tisdag 5 januari 2016

Trettondagsafton

» Framgång för miljön - eller?

Mer bilism
Bromma flygplats "räddas" sedan en högeralliansmajoritet i riksdagen med stöd av Sverigedumokraterna förbjudit regeringen att utreda Bromma flygplats framtid. Till glädje för näringslivets höjdare som vill landa mitt i centrala Stockholm. Till sorg för de som bor runt om flygplatsen och alla de som inser att flyget måste begränsas för miljöns skull. Här i Skåne höjer den Socialdemokratiskt ledda majoriteten taxorna i kollektivtrafiken. Syftet är väl att minska trängseln på tåg och bussar och istället få folk att ta bilen. Den SD-inspirerade Socialdemokratiskt ledda regeringen inför ID-kontroller vid resor med kollektivtrafiken över Öresund mellan Danmark - Sverige. Som resultat drar SJ in sina direkttåg till Köpenhamn. Effekten är också att fler tar bilen när dom ska pendla över Sundet. Kravet på att SJ ska leverera in vinstpengar till statskassan ökar. Slutresultatet är att SJ tvingas dra in mindre lönsam trafik. Resenärerna tar bilen eller flyget istället. Osv osv.

Arbetet för att få folk att inte resa miljövänligt får effekt. Under 2015 satte försäljningen av nya bilar nytt rekord i Sverige. Sammanlagt såldes 345.053 nya bilar i Sverige 2015. Den högsta siffran någonsin. Andelen miljöbilar minskar! Vi köper helt enkelt allt större bilar istället. Allt fler ungdomar inser att samhället är konstruerat så att dom kommer inte att klara sig utan körkort. Alltså tar allt fler ungdomar körkort. Antalet bilar i trafik i landet fortsätter att öka. Den sträcka vi kör ökar allt mer. Allt snack från styrande politiker om att försöka styra över resandet till kollektivtrafik och miljövänliga alternativ är i själva verket bara struntprat och floskler. I själva verket handlar våra styrande på ett sätt som gör att en allt mindre andel av resandet sker på ett miljövänligt sätt.

Störst försäljning av bilar har Volvo som har en andel på över 20%. Trots skandalen med Volkswagens fusk med utsläppssiffror har Volkswagens försäljning ökat med 35% och VW ligger på andra plats i försäljningen. Utvecklingen går helt enkelt åt FEL håll. Och våra politiker verkar inte bry sig utan handlar på ett sätt som premierar denna utvecklingen. Snacket om något annat är helt enkelt bra floskler och lögner.

» Dagens klavertrampare

Polens flagga
I dag ska vi faktiskt inte ge vår utmärkelse till en Sverigedumokrat utan istället till en vän till SD. I Polen har landets utrikesminister försvarat att den extremnationalistiska högerregeringen stärkt sitt grepp över Public Service med följande förklaring: - "Som om världen efter marxistisk förebild automatiskt måste röra sig i en enda riktning - mot en ny blandning av kulturer och raser, en värld av cyklister och vegetarianer, som satsar allt på förnybar energi och bekämpar varje form av religion, det har inget med traditionella polska värden att göra" deklarerade Witold Waszczykowski till den tyska tidningen Die Welt. Och jag kan inte annat än hålla med Witold Waszczykowski. Finns det något hemskare än att se cyklister och vegetarianer i TV:n? När jag läser Witold Waszczykowskis väl genomtänkta fundering så skäms jag över att jag bara cyklar till jobbet. Tänk så fånig man ser ut när man kommer stretande i mörkret innan klockan 7 på morgonen iklädd cykelhjälm och med en löjlig cykelbelysning. Till och med Svenska Dagbladet känner oro för utvecklingen i Polen.

» Varför?

Jag råkade på kvällen se delar av en minneskavalkad över Allsång på Skansen under sommaren och undrade när jag såg Petra Marklund vad det är som skapat ett mode där kvinnor ska se ut som om dom fått ett blått öga - på båda ögonen. Det ska sminkas så enormt att det ser ut som om dom fått en rejäl smocka. Är det i sympati med de som drabbats? Tror dom att det är snyggt? Börjar jag bli gammal?

Inga kommentarer: