lördag 23 januari 2016

Äntligen helg

» Ska vi skratta eller gråta?

Ebba Busch Thor predikar medmänsklighet
Jag noterar att Kristdemokraternas nya, tydligt högervridna, partiledare Ebba Busch Thor i en radiointervju tyckt att Centerpartiet för en omänsklig flyktingpolitik - i motsats till Kristdemokraterna gissar jag att hon menar. Det omänskliga i den Centerpartistiska flyktingpolitiken skulle bland annat, enligt Ebba Busch Thor alltså, vara att Centern är motståndare till ID-kontrollerna vid gränsen till Danmark. Det skulle alltså vara mer mänskligt att stoppa vissa människor från att komma in i Sverige för att söka asyl än att låta dom ta sig till Sverige och söka asyl? Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta? Något kristet budskap kan det i varje fall inte vara. - "Den politik som Centerpartiet säger sig vilja hålla fast vid och den politik som man drev förut, jag skulle vilja hävda att det är en omänsklig politik. Den fick resultatet att människor inte ens hade en sängplats när de kom hit och bad om hjälp. Jag ifrågasätter starkt om det är en mänsklig politik" säger Ebba Busch Thor. I en kristen värld är det alltså mer mänskligt att inte ens få komma hit än att få komma hit men inte få en sängplats omedelbart. I Ebba Busch Thors värld är det bättre utan säng i ett tältläger i Turkiet eller i en ruin i Syrien än i Sverige under några veckors väntan på en riktig sängplats. Ebba Busch Thors högersväng verkar ha fått henne att bli lite yr i mössan!

Vidare ser jag att Ebba Busch Thor menar att: - "Det finns en risk för att man bygger upp ett parallellsamhälle, att vi får en situation där några har tillgång till allt och andra hamnar efter". För att råda bot på detta menar Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna att man inte ska ha samma rättigheter innan man blivit svensk medborgare som andra svenskar. För att förhindra att vi får ett samhälle där vissa har men inte andra ska vi alltså besluta att vissa har och andra inte har? Jag gissar att detta också innebär att den som inte är svensk medborgare betalar en lägre skatt, eller? Som sagt, Ebba Busch Thor har blivit yr i mössan av sin högersväng. Hon förnekar dock i intervjun att Kristdemokraterna ska ha gått mot en "hårdare" och "tuffare" flyktingpolitik. Det är den inte alls enligt Ebba Busch Thor, den är bara lite hårdare och tuffare, inte alls hårdare och tuffare. Yr i mössan skulle jag vilja säga! Egentligen har hon bara skrivit under på den riktiga högerns (alltså Moderaterna under Anna Kinberg Batra) utspel: - "Ett högerpopulistiskt frontalangrepp på välfärden".

För övrigt noterar jag att Centern inte vill kommentera Ebba Busch Thors yra uttalanden. Jag förstår dom. Det här är en fråga där Centern och Annie Lööf förtjänar all respekt.

» Dagens citat

- "Han är bara en rik pojke som inte kan hantera sina leksaker"

Sagt av en husägare i Hornchurch i Essex, England sedan fotbollsspelaren Diafra Sakho kraschat sin 3 miljoners Lamborghini rakt in i hans tegelmur. Kanske ska man gå en speciell utbildning innan man får köra en bil där man bara behöver titta på gaspedalen. Men det drabbar ju ingen fattig, alltså att få Lamborghinin reparerad. Hur det är med tegelmuren förtäljer inte historien. Men den kostnaden får han väl också ta på sitt nöjeskonto.

Bara nämnt så där apropå vilka som tar sig rätten eftersom dom har gott om slantar.

» Våra seriösa storbanker

Eftersom vi nu pratat moral under några veckor så kan kanske en granskning av moralen hos våra underbara storbanker vara på sin plats. - "Ett bra alternativ för dig som vill spara minst 50 000 kr tryggt och långsiktigt till en lite högre ränta än flera andra konton" skriver Swedbank om ett av sina konton. Nordea har ett extra förmånligt: - "Förmånskonto". För SEB:s Placeringskonto gäller att man: - "får en fast ränta under hela bindningstiden". Hos Handelsbanken kan man på Kapitalkontot: - "spara till en rörlig ränta". Det gemensamma för alla dessa väldigt förmånliga kontona är att man får exakt 0,00% ränta. Jo, exakt ingen ränta alls. Vilket alltså är extra förmånligt, högre ränta än andra konton och så vidare. Jag tycker att dom borde betala skadestånd till sina kunder för sina lögner!

» Så kan det gå, när haspen är på

Jag läser att min egen Generaldirektör, Anders Danielsson (GD för Migrationsverket), i dagarna hade problem när han ville ta sig in i Riksdagshuset. Anders Danielsson var inbjuden av Socialförsäkringsutskottet för att informera om effekterna av de införda ID-kontrollerna. Men Anders Danielsson var inte uppsatt på riksdagsvakternas lista över inbjudna. Så det räckte inte ens med att visa legitimation. Anders Danielsson fick stanna utanför. - "Äh, vi skiter i det här" blev till slut kommentaren från Anders Danielsson som gick därifrån. Det är ju ganska komiskt att han inte blev insläppt när han skulle berätta om hur det går när man inte släpper in alla! Det hela blir ännu mer komiskt när man tänker på att Anders Danielsson var GD för Säkerhetspolisen innan han kom till Migrationsverket.

Migrationsverket
Sedan han kom till Migrationsverket ligger han bakom en rejäl satsning på att rekrytera personal till Migrationsverket från Polisen och Kriminalvården. Er bloggare jobbar på ett av Migrationsverkets Förvar (där man låser in personer i avvaktan på att man kan utvisa / avvisa dom). Det kan vara asylsökande som fått nej på sin ansökan, men ändå inte lämnat Sverige. Men dom är egentligen i minoritet. Det kan vara människor som vistats för länge i Sverige. Personer vars asylansökan enligt Dublinförordningen ska skötas av något annat land. Personer som tidigare dömts till återreseförbud, men trots detta återvänt till Sverige. Eller helt enkelt män som har fru och barn i Sverige, men inte själva har fått uppehållstillstånd. Detta måste dom nämligen söka i sitt hemland innan dom reser till Sverige. Dom är inte inlåsta för att dom är kriminella, utan helt enkelt för att dom ska finnas tillgängliga när man kunnat ordna handlingar, biljetter och tillstånd från mottagande land. Trots att dom inte är inlåsta pga kriminalitet börjar vi som jobbar allt mer känna att vi ska behandla de boende på Förvaret som om dom vore kriminella. Och detta har skett sedan Anders Danielsson tog över och började rekrytera chefer från Kriminalvård och Polis. Som sedan i sin tur rekryterar personal från dessa håll.

Inga kommentarer: