tisdag 17 mars 2015

Vårt klassamhälle

Girigheten
» Åt den som har skall vara givet: För en tid sedan kommenterade jag den schweiziska skandalbanken HSCB som i en läcka avslöjats för att ha hjälpt tusentals miljonärer och miljardärer runt om att gömma undan sina slantar på anonyma nummerkonton. En av de som granskats var arvtagaren till Tetra Pak Sigrid Rausing. Men det gillade hon inte! Hon har inte alls smitit från skatt berättar hon i ett debattinlägg i Dagens Industri. Det är taskigt och fult av Ekoredaktionen att beskylla henne för något sådant. Hon har ju bara berättat för de brittiska myndigheterna (där hon bor) att hon har en stark anknytning till Sverige, så i Storbritannien ska hon inte betala skatt. I Sverige har hon inga slantar så att hon ska betala skatt. Och i Schweiz... Fast Ekoredaktionens version av det hela är naturligtvis inte riktigt densamma. Vad vi dock kan enas om är att senare års förändringar i samhället har gynnat de som har och missgynnat de som inte har. Avskaffade arvs-, gåvo-, förmögenhets- och fastighetsskatter har gynnat de som redan hade sitt på det torra. Samtidigt har försäkringar som A-kassa, sjukpenning och föräldraförsäkring döpts om till bidrag och kraftigt försämrats. Effekten har alltså blivit att de som inte har missgynnats. Det är dags att låta de som har ta ett större ansvar för vårt gemensamma samhälle. I dag berättar man också att antalet fattigpensionärer har ökat kraftigt. I dag lever 225.000 pensionärer under EU:s relativa fattigdomsgräns. Och våra politiker har medvetet hjälpt till att skapa detta bekymmer genom att låta pensionärer (och sjuka, arbetslösa, föräldralediga osv) betala högre skatt än andra som någon form av bestraffning för att dom blivit gamla (sjuka, förlorat jobbet, skaffat barn osv). Kom ihåg vilka politiker som fattat dom här besluten - dom kallar sig Högeralliansen!

Ebba Busch Thor
» Inkonsekvens: Jag ser att Kristdemokraternas blivande partiledare Ebba Busch Thor fortsatt att sväva på sitt besked i frågan om moralundantag för barnmorskor och abort. När han får frågan i vanlig media gäller fortfarande Kristdemokraternas tidigare officiella ståndpunkt. Men när hon uttalar sig för de grupper där frågan är viktig låter hennes svar annorlunda. Vad det gäller är om barnmorskor t.ex. ska slippa vara engagerade i aborter om dom är motståndare till detta och inte vill. Som en konsekvens borde i så fall jag i mitt arbete på Migrationsverket slippa delta i utvisande av personer som jag tycker det är fel att dom utvisas från Sverige. När jag jobbade på Försäkringskassan skulle jag inte behövt fatta beslut i frågan om Föräldrapenning eller Sjukpenning som jag tyckte var fel i lagen. Eller som biljettkontrollör i kollektivtrafiken slippa kontrollera biljetter om jag tycker att kollektivtrafiken skulle vara gratis. Naturligtvis är det så att om jag har ett arbete så sköter jag det jobbet så som lagen säger, enligt de regler som det beslutats om. Tycker jag det är fel så får jag arbeta politiskt för en förändring eller skaffa mig ett annat jobb. Det är INTE jag som ensam bestämmer reglerna. Varken när det gäller asylansökningar, biljettavgifter, aborter eller sjukförsäkringen. Och det gäller både mig och Ebba Busch Thor!

» Bedragare del 133: Ett föredömligt kort försök att lura mig. Jag har fått ett fax och behöver bara klicka på en länk.

MyFax no-replay@faxandfaxi.com
ti 2015-03-17 17:39

Fax message

http://nagakita.net/FAX.MESSAGE_DATA/incoming_new-fax.html
Sent date: Tue, 17 Mar 2015 16:34:28 +0000

Fast, om jag ska vara uppriktig så begriper jag inte varför någon skickar mig fax på det viset. Det är ingen tjänst som jag registrerat mig för i varje fall. Det hade kunnat vara spännande att klicka på länken och se var man hamnar. Men jag avstår av säkerhetsskäl. Släng skiten!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 17 eller allt går att köpa för pengar: Har man bara slantar så går allt att ordna. Jag läser att Coca-Cola betalt diverse "experter" för att skriva artiklar i hälsotidningar och liknande med budskapet att en miniburk Coke är en alldeles utmärkt snack. Coca-Cola kan däremot inte förstå vad det är som är så speciellt med detta. Det är väl ungefär som när man betalar för produktplacering i TV-program och liknande? Om "experter" och liknande låter sig köpas för att skriva artiklar eller bloggar med ett visst budskap så finns det väl ingen anledning att bli upprörd över det! Coca-Cola får gärna kontakta mig. För en miljon dollar skriver jag gärna ett blogginlägg om mina positiva erfarenheter av Coca-Cola. Hör av er! Detta är dagens insats inom ramen för #blogg100.

Inga kommentarer: