fredag 20 mars 2015

Om vi och dom

» Jag väntar på inbjudan: Jag noterar att det nu är klart att invänta en inbjudan till att närvara vid bröllopet mellan Carl Philip Edmund Bertil Bernadottes och Sofia Kristina Hellqvist framåt sommaren. Jag har kollat upp så att jag inte ska jobba den aktuella dagen. Jag utgår ifrån att jag som finansiär av hela spektaklet också blir inbjuden!

xxxxx

» Dom giriga är många: Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigsson har läst LO:s inkomstutredning som visar att de som redan har sitt på det torra drar ifrån de lite längre ner på stegen. Löneskillnaderna ökar kraftigt i vårt land helt enkelt. Och det är främst näringslivets bossar som drar ifrån rejält medan det som kallas "byråkratins" maktelit och den "politiska" makteliten inte på samma sätt drar ifrån. Och vad är då Maria Ludvigssons kommentar till denna kartläggning? Jo, hon skriver: - "Löneskillnaderna är snarare för små"! I Maria Ludvigssons idealsamhälle i synnerhet (och högerns i allmänhet) är det nämligen viktigt att det längst ner på skalan finns en stor grupp människor som tjänar så lite att dom knappt kan försörja sig. Det måste helt enkelt i deras idealsamhälle finnas en stor lågavlönad grupp tillgänglig som kan passa upp de som klättrat upp lite högre upp på stegen. Dom ska möjligen via välgörenhet ha så pass mycket stöd att dom inte svälter ihjäl. Men i övrigt ska dom tvingas ta alla tillgängliga sysselsättningar med att passa upp de redan privilegierade så billigt som möjligt. De enda samhällsinsatser som kan accepteras för att möjligen förbättra situationen för denna underklass är skattesubventioner till de som har råd att utnyttja deras service (som RUT- och ROT-bidrag). I högerns idealsamhälle kräver den totala samhällsekonomin att det finns en underbetald underklass längst ner som finns tillgänglig för att passa upp de längst upp.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 20 eller vapenkåta amerikaner: Jag läser en liten notis som berättar att den amerikanska senatorn Brian Birdwell i ett lagförslag vill att studenter i Texas ska ha rätt att bära vapen på skolområdet. I dag är handeldvapen förbjudna inne på college- och universitetsområdena. - "Vi måste låta vuxna personer med licenser ha möjligheten att skydda sig" argumenterar han! Om man inte hade velat gråta så hade man skrattat! Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 134: Det här mejlet kom i går på kvällen. Och jag gick nästan på det! Min första tanke var nämligen att nu har jag för mycket sparat på min webmail så att jag måste gå in och slänga en massa gamla inaktuella mejl. Men sedan läste jag lite mer noggrannt och upptäcker att mejlet ju inte kommer från min webmail-leverantör. Och svenskan lämnar ju lite övrigt att önska.

Post som post
Webmail Överskrider begr Uppdatera

System Administrator admin@technicalsupport.se
to 2015-03-19 20:51
Till: me admin@technicalsupport.se;

Kära användare,

På grund av den senaste uppgraderingen av vår databas. Du måste uppdatera dina webmail uppgifter.
För att förhindra förlust av information, måste alla användare att uppdatera sina webmail data med den nya databasservern

Uppdatera här: http ://support.webmail.se

Systemadministratör

Dessutom så är det ju inte det dom vill att jag ska göra heller. Om någon vill att man ska klicka på en länk för att begräfta uppgifter om kontot så är det bara att slänga det. Alltså släng skiten. Dessutom ska det kanske påpekas att länken man ska klicka på INTE leder till den adress som står skrivet. Det leder åt helt annat håll. Det leder till något skumt företag som vill investera våra slantar. Som sagt - släng skiten.

Inga kommentarer: