söndag 29 mars 2015

Äntligen

» Siffernisse njuter: Så har då SR:s Ekoredaktion presenterat sin Svensk Väljaropinion för mars. Detta är en sammanvägning av ett antal olika väljarundersökningar som Ekoredaktionen låter Novus Opinion göra. Denna visar att det står ganska stilla trots allt. Den största förändringen är en ökning för Moderaterna på 0,8 procentenheter. I övrigt är förändringarna ännu mindre. Socialdemokraterna 30,6%, Miljöpartiet 6,7% och Vänsterpartiet 6,1%, samt Feministiskt Initiativ 2,2% vilket ger den rödgröna planhalvan 45,6%. FI skulle dock inte kommit in i Riksdagen. Moderaterna får 24,2%, Centern 5,9%, Folkpartiet 5,2%, Kristdemokraterna 4,0% och Sverigedemokraterna 14,1%. Detta skulle gett den högra planhalvan 39,3% utan SD och 53,4% inkluderande SD. Fast då ligger Kristdemokraterna precis på spärren. Dvs det har inte hänt så mycket sedan förra månaden. Men jag har fyllt lite utrymme i varje fall.

Försämringskassan
» Äntligen, Ättestupan avskaffas: Kan det vara så väl att Ättestupan avskaffas vid nyår? Ättestupan är den regel som gör sjuka människor automatiskt friska när dom varit sjukskrivna en bestämd tid. I varje fall tar sjukpenningen slut och många tvingas till Socialen för att försörja sig. Lagen har länge ihärdigt försvarats av vår förre moderata Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson, men han begriper ju inte riktigt det här. Men nu gör vår nya socialdemokratiska socialförsäkringsminister Annika Strandhäll ett nytt försök att avskaffa dom här orimligheterna. Ett första försök gjordes redan i den Rödgröna regeringens första budget. Men där valde ju Sverigedemokraterna att ställa sig på Högeralliansens sida och röstade för deras budget istället. Alltså föll bland annat löftet att avskaffa Ättestupan. - "Give 'em hell" som SD:s Jimmie Åkesson uttryckte det i sin ordergivning från sjukbädden till sina medlemmar. Dom som skulle få ett helvete var uppenbarligen de långtidssjuka! Från 1 januari 2016 gäller nya försöket. Vi får se om HA och SD vill fortsätta att "Give 'em hell"?

» Bedragare del 139: Hurra! Äntligen är mina ekonomiska bekymmer lösta. Fast om jag ska vara uppriktig så är det nog snarare så att jag får nya bekymmer. Vad gör man egentligen med 1 miljon dollar? Om man plötsligt blir så rik, vilka nya bekymmer får man då? Vill man omedelbart öka förmögenheten och blir olycklig om man inte har två miljoner dollar ett år senare? Så här skriver i varje fall Facebook:

Dollar
Kära Facebook-användare,

Facebook teamet vill informera er och gratulera er för fram som vår 2015 Facebook Rewards vinnare.

Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör. Dragningen Administratören är en automatiserad program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har godkänts för att hävda en total prissumma på $ 1.000.000 (en miljon dollar) Se nedan för dina vinnande information:

Vinnande belopp: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Partinummer: TFB 12329317635197437-Feb / 2015
Ref Nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Facebook Rewards-programmet är stolt sponsras av Facebook-ledning. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto registrerades.

Inorder att hävda din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: toddjackson1000@outlook.com Du måste fylla i nedanstående formulär:

Facebook
Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook ?:

Vänligen fylla i formuläret ovan, och skicka den till programdirektör med nedanstående uppgifter
E-post: toddjackson1000@outlook.com

Namn på Facebook belönar programansvarig: Todd Jackson
Avdelning: Cash Release Department.
Position: DIRECTOR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programdirektören kontakta dig med information om hur du kan hämta den prissumma var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan någon skyldighet eller förhör.

För din säkerhet, är du uppmanas att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Lämna inte ut ditt vinnande informationen till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika obefogad missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla ledamöter och personal Facebook Team. Se till att skicka din feedback eller fråge Mr Todd Jackson, på sin e-post: toddjackson1000@outlook.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andreas,
Programsamordnare,
Facebook Rewards Program,
2015. Med ensamrätt.

Fast, jag har mina tvivel! Varför ska dom dela ut 1 miljon dollar till någon? Och varför ska jag hålla tyst? Och dom ska nog skaffa en bättre översättare. Som vanligt, släng skiten!

Inga kommentarer: