måndag 2 mars 2015

Älska din nästa

Skapa fred
» Terrorister slår till igen: I en liten notis i Sydsvenskan läser jag att tre personer dödats på en pizzeria nära Jyväskylä. Ungefär samtidigt läser jag att i Tyrone i Missouri i USA har 6 personer skjutits ihjäl av en man som sedan tagit sitt eget liv. De här små notiserna är vad jag hittat i svensk media, CNN berättar lite mer. Nu var det uppenbarligen mer normala knäppgökar, inte islamistiska terroristknäppgökar som utförde morden. För hade det varit detta hade rubrikerna och mediabevakningen blivit något helt annat. Kommentatorer och Experter hade uttalat sig om vad som måste göras och vad som gått fel i samhället. Den "stora planen" hade sökts. Vi hade fått kommentarer från politiker, händelsen hade bevakats i flera dagar i media. Men nu var det som sagt bara "vanliga" knäppgökar så nu behövs inga experter för att uttala sig om vad som måste göras. Men, det hade kanske varit mycket viktigare för den allmänna säkerheten att göra något åt alla dessa "knäppgökar" som mår så dåligt att den här typen av katastrofer inträffar om och om och om igen utan att andra än de närmast sörjande känner upprördhet. Terrorister (islamister, högerextremister eller vad dom nu är) är ett hot och ett bekymmer. Men människor som mår dåligt är ett ännu större hot och bekymmer.

Sveriges flagga
» Myter om invandringen - del 2: Enligt myten pågår det en massinvandring till Sverige som innebär att om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i vårt land. Hur sant är då detta? Först ska vi kanske konstatera att det är omöjligt att säga vem som är "svensk". Vad krävs för att vara "svensk"? Är man svensk om man är född i Sverige? Eller måste båda föräldrarna också vara födda i Sverige? Hur många generationer bakåt måste man ha bott i Sverige för att vara svensk? Måste man vara blond? Är samer svenskar? Är vi skåningar svenskar - vi bodde ju i Danmark till 1658? Räcker det att man "känner sig svensk"? Jag härstammar från Valloner från Belgien som invandrade till Sverige i början på 1600-talet. Dom blev alltså "svenskar" innan skåningarna blev det! Hur som helst har en rapport från SCB visat att Sveriges befolkning beräknas uppgå till drygt 11,6 miljoner år 2060. Av dom räknar man med att 18 procent eller drygt två miljoner antas vara födda utanför Sverige. Det innebär att 82% är födda i Sverige. I dag är den siffran cirka 15 procent födda i utlandet och 85% födda i Sverige. Vem är svensk? Blond? Talar svenska? Känner sig som svensk? Härstammar från "svenskar" i minst 5 generation bakåt?

» Bedragare del 122: Dagens mejl från Gloria Mackkenzie är föredömligt kort. Min donation är redo, jag behöver bara kontakta Gloria!

Your donation is ready for processing for further information contact gloriamackenzie098@gmail.com

Fast jag vet inte riktigt vad Recyourself har med det hela att göra. Det är nämligen därifrån hon påstår att hon skickar sitt mejl. Nå'n form av musiktjänst. Nätet är stort! Jag tror tyvärr att jag kastar mejlet i papperskorgen. Hon kanske inte vill donera pengar till mig utan tycker att jag ska donera pengar till henne?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 2: Som jag sade i går så deltar jag från 1 mars i #blogg100 utmaningen på Facebook. Blogga dagligen i 100 dagar! Och det är kanske ingen större utmaning för Sven Tycker som snart varit daglig i 18 år. Men min tanke är att så långt som möjligt försöka förklara varför jag (och många andra) bloggar. Det är nämligen inte, om ni nu trodde det, bara för att vi är exhibitionister. I går förklarade jag ju varför jag började med bloggandet. I april 1997 skrev jag det första inlägget i det som skulle bli bloggen Sven Tycker. Men uttrycket "Blogg" var inte uppfunnit. Enligt Wikipedia skapades uttrycket "weblog" i december samma år. Och någon gång 1999 började man använda den förkortade formen "Blog". Men, då hade jag alltså hållit på i flera år under epitetet "Dagbok på nätet". Och sedan har det alltså fortsatt.

Inga kommentarer: