söndag 15 mars 2015

Högerbur

Ebba Busch Thor
» Trångt i högerburen: Det verkar nu stå klart att det blir Ebba Busch Thor som tar över i Kristdemokraterna. Detta sedan alla dom andra kandidaterna dragit sig undan. All spänning är alltså bortblåst. Jag hade trott att den f.d. journalisten Lars Adaktusson skulle dyka upp som en Gubben i lådan som kompromisskandidat i sista stund. Men det behövs ju inte. Så var det med min politiska fingertoppskänsla! Jag är också förundrad över att det inte förs något debatt alls om att man väljer en ordförande som inte sitter i Riksdagen. Minns debatten när Stefan Löfven valdes. DÅ var det ju nästan omöjligt att partiordföranden inte kunde delta i Riksdagsdebatterna. Men det är väl inte så noga med småpartier som snart åker ur Riksdagen? För det blir trångt i högerburen nu. Ebba Busch Thor har ju sin bakgrund i ultrakonservativa Livets Ord, och hon karakteriserar själv också Kristdemokraterna som ett högerparti. Vad bakgrunden i Livets Ord innebär berättar Johan Heltne om i den här artikeln. Och Ebba Busch Thor har inte tagit avstånd från alla bisarra idéer från Livets Ord och andra konservativa religiösa grupper. Det blir som sagt trångt i högerburen. Annie Lööf har ju helt klart dragit Centerpartiet rejält åt höger. Om Kristdemokraterna och Centern tidigare kallades Mittenpartier så kan vi ju enas om att detta numera är ett avslutat kapitel. Samtidigt har ju den utveckling mot mitten som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg förde in Moderaterna på fått tvärnit genom valet av Anna Kinberg Batra. Hon driver tillbaka åt höger, och sedan Fredrik och Anders hoppat av har även de gamla högerprofilerna inom partiet vågat yttra sig igen och driva på i sin riktning. Frågan är var vi placerar dagens Folkparti? Kan man placera dom någonstans? Hur som helst är det kanske bara Sverigedemokraterna kvar i mitten!?! För det är som Mittenparti som Ebba Busch Thor placerar in SD. Fråga mig inte hur hon får ihop det? För övrigt kan vi konstatera att det måste vara första gången i svensk politisk historia som moderpartiet har en ordförande som är yngre än ordföranden i ungdomsförbundet!

Margot Wallström
» Sven(ska folket) Tycker: Svenska Dagbladet publicerar i dag sin månatliga väljarundersökning som görs av Sifo. Förändringarna innebär att S vinner medan V och Mp tappar och M vinner medan C, Fp och Kd tappar och Sd har också en mindre ökning. V, Mp och C är alla tre nästan exakt lika stora, med Fp en division lägre och Kd ännu lägre precis balanserande på 4%-strecket. Dvs egentligen inget intressant att berätta. Istället har man gjort lite mer av en delundersökning som visat att förtroendet för Löfven har förändrats av det brutna vapenavtalet med diktaturens Saudiarabien. Enkelt uttryckt kan man konstatera att medan Rödgröna väljare fått större förtroende så har Högeralliansväljare fått lägre förtroende. Tänk så förvånad jag blir. Samma undersökning visar också att Rödgröna väljare föredrar Margot Wallströms utrikespolitik medan HA-väljare står fast vid Calle Str... f'låt Bildts utrikes utsvävningar! En intressant fråga som inte får svar är vad Sverigedemokraternas väljare tycker om att sluta sälja vapen till en muslimsk diktatur? Nästa undersökning kanske? Så här skriver i varje fall Svenska Dagbladet och Expressen.

» Dagens komik eller Heja Calle Bildt: I en liten notis läser jag att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, som om några dagar riskerar att få sparken i det extra val som hålls, nu skyller på oss här uppe i högan nord för att han riskerar att förlora valet: - "Skandinaviska regeringar har lagt flera miljoner dollar på kampanjer som ska få bort mig från makten" hävdar han! Observera att det alltså handlar om regeringar i pluralis, inte bara Margot Wallström. En stor eloge till Carl Bildt som kommenterat: - "Bisarrt att Netanyahu anklagar 'Skandinavien' för att försöka störta honom. Hans största problem är hans egna väljarkår". Håhåjaja!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 15 eller Yttrandefrihet kan innebära mycket: Den s.k. konstnären Lars Vilks har fått ny publicitet. Den mycket kontroversiella islamofobiska organisationen Tryckfrihetssällskapet har nämligen valt att dela ut ett pris till honom för hans insatser för Yttrandefriheten. Av för mig mycket obegriplig anledning har den danska ledamoten av Folketinget Naser Khader från högerpartiet Konservative Folkeparti valt att ställa upp. Annars brukar Trykkefrihedsselskabet i Danmark mest förknippas med det mer öppet rasistiska Dansk Folkeparti. Här i Sverige har man mest haft intimt samarbete med Sverigedemokraterna, när det varit någon aktivitet. I allmänhet är det ganska dött. Fast jag är mest förundrad över att utdelningen fått så mycket publicitet som den fått utan att så mycket poängtera vad det är för organisation som ligger bakom. Ungefär som om Putin skulle dela ut pris till någon för insatser för fred i Ukraina eller liknande. Läs hur som helst vad Aftonbladet, SVT och Svenska Dagbladet skriver. Detta är dagens tankar inom ramen för utmaningen #blogg100.

» Bedragare del 131: Ett av de mera komiska försöken att lura mig. Det är nog inte så många som tror på någon framgångsrik installation av en ny regering i Libyen. Så antalet som vill skriva på ett påstående om att Libyen blivit ett lockande land att investera i kan nog räknas på ena handens fingrar.

State Of Libya Government
sö 2015-03-15 00:35

Libyens flagga
Following the successful transition of a new Libya Government and the announcement of investments in several infrastructure and construction projects, Libya has become a desirable country to invest in. Kindly advise if your company has a GNC license or capability to execute a mutil million contract supply project for the Government of Libya. If your answer is yes, kindly furnish me your response. Thank you and treat very urgent. Due to numerous emails received in my official email, Please for my quick response to your email, send your reply to both private email: aliahmad@libyarepublic.net and Official email: info@haras.gov.ly for my urgent attention

Tijani

USA:s insats att byta ut Muammar al-Gaddafis diktatur mot totalt kaos tillhör inte Vita Husets mera framgångsrika interventioner i världspolitiken. Släng skiten i papperskorgen om du inte vill förlora dina pengar.

Inga kommentarer: