tisdag 4 november 2014

Säkerhet

Tågbesök i Åstorp
» Privatiseringens effekter: Jag hör på radion att lokförarna tröttnat på att rapportera in brister på järnvägen. Det händer helt enkelt ingenting! Lokförarna har skyldighet att rapportera allt dom uppmärksammar utefter järnvägen som inte är som det ska. Allt ifrån ojämnheter och skakningar till växtlighet, trasiga staket osv. Och sedan ska detta åtgärdas. Men lokförarna har tröttnat på att rapportera in "småsaker" som inte är akuta säkerhetsproblem. För dom får ingen återkoppling och problemen bara blir kvar. - "Andra berättar att det tar lång tid mellan att fel rapporteras till att de åtgärdas och att varje tågoperatör har sina vägar för att rapportera brister. Det betyder att vissa lokförare ringer direkt till banarbetarnas kontor, andra rapporterar inom sitt företag som rapporterar till Trafikverket, som ska skicka ut jobbet på en underleverantör som ibland kallar in en underleverantör. Det här skapar en osäkerhet. Lokförarna upplever att ansvarsfrågor bollas mellan aktörerna vilket i sin tur leder till att viktiga frågor lämnas obesvarade." En gång i tiden var det SJ som gällde. Det var SJ som körde tågen, det var SJ som skötte stationerna, det var SJ som ansvarade för spåren och det var SJ som underhöll spåren. Idag är det ett otal företag som kör tågen. Det är SJ, det är Green Cargo, det är länstrafikbolagen (som i Skåne lämnat ut trafiken till två olika privata företag) och till detta ett otal andra privata operatörer. Sedan ansvarar Trafikverket för spåren (precis som dom ansvarar för vägarna osv). Men det är inte Trafikverket som gör jobbet, det är utauktionerat till lägstbjudande på olika sträckor. Företag som sedan i sin tur plockar in lägstbjudande till att göra olika uppdrag. Tacka F-n för att det tar tid eller kanske inte alls blir gjort när det ska passera 10 olika företag innan någon kanske får i uppdrag att utföra jobbet! Den infantila privatiseringsivern är ett säkerhetsproblem! Trafikverket kommenterar men säger inget om att avregleringen och privatiseringen är huvudbekymret.

» Säkerheten i andra hand: På några dagar har det inträffat flera uppmärksammade dödsolyckor på arbetsplatser. Och i dag inträffade den värsta på länge. Fortum bygger ett nytt kraftvärmeverk i Stockholm. Och det är uppenbart att tidspressen och pengarna gått före säkerheten och det har kostat två människoliv. Som på många andra arbetsplatser är delar av arbetet utlagt på billigare utländska entreprenörer. Där har det som vanligt inte funnits kollektivavtal och inga skyddsombud. Facket har försökt få Fortum att hjälpa till, men där finns inget intresse för detta. Då kanske det blir dyrare? Faktum är att Fortums första reaktion är att det inte finns några säkerhetsproblem. Men vittnesmålen om stress och säkerhetsproblem verkar vara många. Kollektivavtal och Skyddsombud garanterar inte att inte olyckor händer. Det kvittar hur många säkerhetsåtgärder som görs, olyckor kommer tyvärr att hända. Men målet måste vara att minska riskerna så mycket som möjligt. Men då krävs det att arbetsgivarna också sätter säkerheten främst och inte överskottet först.

Inför republik
» Dagens scoop: Jag läser i Expressen den sensationella nyheten att Madde och Chris setts utomhus promenerande med lilla Leonore, båda fullt påpälsade. Det hela skedde i New York som nu börjar bli kallare. Jag tycker att Expressen/Kvällspesten och deras reporter Maria Rydhagen ska vara mycket stolta över detta sensationella scoop. Jag är fullt övertygad om att detta grävande journalistiska arbete kommer att belönas vid nästa års utdelning av Stora Journalistpriset. Tyvärr är det ju för sent för årets pris eftersom dom nomineringarna redan är klara. Jag känner en ofantlig stolthet över den svenska pressen som trots stora nedskärningar inom journalistkåren kan arbeta fram detta sensationella material. Jag rekommenderar ett medlemskap i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

De nya moderaterna
» Senaste nytt i såpan Pontus: Helsingborgs Dagblad har nu fått kontakt med Moderaternas ordförande i Skåne, Lars-Ingvar Ljungman. Och han har fortsatt förtroende för Pontus Pålsson. Och det är inte aktuellt med något ingripande från Skånedistriktet. - "Det är Åstorpsmoderaterna som måste agera om de inte längre har förtroende eller vill ha kvar Pontus Pålsson. Vi agerar inte." Det har ju faktiskt hållits en förtroendeomröstning för inte så länge sedan. Den omröstningen vann Pontus Pålsson med en rösts övervikt - sin egen röst! Det är skrämmande att rädslan för blodsbanden är så stor att ingen vågar agera. Facket Vision har för länge sedan informerat Skånemoderaterna om situationen, men det ger Lars-Ingvar Ljungman inte så mycket för: - "Deras uppgifter och uppfattningar har jag nog tagit med en viss nypa salt om jag ska vara ärlig." Nä, Fackliga synpunkter bryr sig Moderater historiskt inte så mycket om. Läs gärna vad jag skrivit tidigare om Moderaten Pontus Pålsson.

» Bedragare del 39: Det här dök upp efter lunch i dag. Onekligen ganska komiskt. För det första så betalar ingen ut 800 kronor bara för att man ska svara på en kundnöjdhetsundersökning. Sedan är jag inte Blocket-kund så jag hade ju överlistat dom innan jag ens läst det så långt. Så, jag tror att jag avstår.

Kundnöjdhetsundersökning - 800 SEK
Blocket [blocketsverige@block.se]
Skickat: den 4 november 2014 12:23
Till: sven@swl.nu

Blocket

Hej,
du har blivit utvald av Blocket.se att delta i vår snabba och enkla undersökning.
I gengäld belönas du med 800,00 SEK - Bara för din tid!

Det gynnar alla att hjälpa oss bättre förstå hur våra kunder känner. Med den insamlade informationen kan vi göra en rad förändringar för att förbättra och utöka våra tjänster. Den kommer att lagras i vår säkra databas under högst 3 dagar medan vi bearbetar resultaten av denna rikstäckande undersökning.

* För att avsluta enkäten, vänligen klicka här.

All information du förser oss med är icke-känslig och anonym. Ingen del av den lämnas till tredje part.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
V.v. svara inte på detta meddelande.
Om du har några frågor, vänligen använd vårt kontaktformulär.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Blocket.se - Sveriges största köp & sälj marknad

Tjänsteleverantör:
Blocket AB
105 18 Stockholm
Org nr 556610-3429

Lycka till! En koll visar dessutom att http://www.block.se inte leder till någon funderande sida. Själva enkäten leder till något atreyasee.com som tydligen är något arabiskt. När man sedan kommit så långt i enkäten att det är dags att berätta vart pengarna (som nu helt plösligt är 900 kronor) ska betalas så vill man naturligtvis ha kortnummer, giltighetstid och hela köret. Och snart är alla pengarna borta istället för att ha fyllts på med 800 eller 900 nya kronor?

Inga kommentarer: