fredag 14 november 2014

Om skola och utbildning

» Nytt kapitel i såpan Pontus Pålsson: Jag har ett antal gånger berättat om nya kapitel i såpan om Åstorps ledande moderatpolitiker, Pontus Pålsson. Anställda på kommunkontoret, andra moderater osv kan vittna om Pontus Pålssons dåliga sociala förmåga. På kommunkontoret är han bedömd som ett arbetsmiljöproblem. Flera tidigare ledande moderater i kommunen har hoppat av, och vid en förtroendeomröstning i fullmäktigegruppen röstade 2 ledamöter mot förtroende och 2 röstade för förtroende. En av de två som röstade för förtroende var ordföranden så förtroendeomröstningen slutade med att fullmäktigegruppen hade förtroende för sin ordförande. Han var alltså själv en av de två som röstade för förtroende och använde sedan sin utslagsröst för att komma fram till lämpligt beslut! Fackförbundet Vision har bland annat tillskrivit Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman och påtalat problemen. Han har dock gjort klart att han inte har så stort förtroende för en facklig organisation (något som ju alltid gällt för Moderater). I en tidningsintervju gjorde han klart att han ansåg att Vision var "en part i målet" och sa att han tog uppgifter från Facken "med en viss nypa salt". Nu har Vision reagerat: - "Den brist på respekt som du visar oss fackliga företrädare är inte acceptabel" deklarerar man. Nu ska man inte förvänta sig någon annan reaktion från Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman. Moderater litar aldrig på Facket och eftersom Pontus mamma råkar vara Lars-Ingvars företrädare på posten som ordförande för Skånemoderaterna så vågar han helt enkelt inte göra något.

Åstorp - Söderåsstaden

Åstorp - Söderåsstaden

» Jan Björklund trampad på tårna: För inte så länge sedan deklarerade en överlycklig Jan Björklund att Högeralliansen gemensamt skulle lägga fram ett förslag inom skolområdet som motförslag till den Rödgröna Samarbetsregeringens förslag. Man hoppades på stöd från Sverigedemokraterna på förslaget och skulle på så sätt få fullfölja Jan Björklunds Betygs- och Piskskola och samtidigt ge den Rödgröna Samarbetsregeringen en tramp på tårna. Fast förslagen från Jan Björklund blev som vanligt inte så väl mottagna från skolans värld, t.ex. lärarna. Så jag undrar om det kan vara detta som fått Moderaternas Tomas Tobé att istället bjuda in till samtal mellan alla partier om skolan. Fast Folkpartiet blev naturligtvis inte glada åt detta förräderi. Högeralliansens taktik ska ju vara att vägra samarbete och sedan klaga på att man inte blir inbjudna till samarbete. Fast från Rödgrönt håll mottogs den moderata inviten mer positivt. Vi kan annars konstatera att Svenska Dagbladet inte heller är så glada. Sanna Rayman skriver på ledarsidan att Överskrida block är inte alltid bra.

Folkpartiet förstör skolan

Fast hennes kommentar handlar främst om migrationspolitiken skall erkännas. Och hennes syn verkar vara att det var elakt att inte bjuda in Sverigedemokraterna till samtal om denna. Fast jag tycker det hade varit ganska meningslöst eftersom dom inte hade velat diskutera hur integration och mottagande ska fungera. SD:s lösning på alla problem är ju att inte ta emot flyktingar utan låta dom stanna i "närområdet". Det är mycket bättre hävdar man. Nästa gång jag träffar en Sverigedumokrat som kommer med det argumentet tänker jag fråga honom hur Sverige i så fall ska agera om Ryssland invaderar de Baltiska staterna och flera miljoner balter flyr över Östersjön i rangliga båtar. Tänker man då fortfarande hävda åsikten att flyktingar ska stanna i närområdet? Alla de Baltiska flyktingarna ska alltså i så fall stanna i stora flyktingläger i Sverige istället för att kanske åka vidare till Sydeuropa, USA osv? Sverigedemokraterna är inget annat än rasister! Fast jag tyckte jag hörde på TV att Högeralliansföreträdare var missbelåtna efter samtalen om just migrationspolitiken som Stefan Löfven bjudit in till. Om jag förstod det rätt så tyckte den som uttalade sig att Regeringen skulle lägga fram sitt förslag först innan man samtalade med oppositionen! Fast hade man gjort exakt så, så hade man ju Annie Lööf blivit skitsur för att man inte samrådde först innan man lade fram sitt förslag.

Det sanna SD

Detta är de sanna Sverigedemokraterna...

Google
» Bedragare del 47: Även dagens exempel får bli ett kort men koncist meddelande. Tänk en sådan tur jag kan ha som vinner någonting från Google! Fast jag har bestämt mig för att inte klicka på bilagan. Misstänker att även om inte min PC kommer att börja ryka, så kommer den inte att må bra av det hela.

Dear Google User,
Congratulations for emerging as one of our winners, view attached document for details.

Eric E. Schmidt

Och så fanns det alltså en bilaga som hette GOOGLE PLUS.doc... Skall påpeka att det inte alls är omöjligt att min PC snart börjar ryka. Men det beror inte på att jag klickat på ovan nämnda bilga. Det beror på att den håller på att förbereda den sista resan till den plats dit alla datorer en dag skall resa - skroten!

Inga kommentarer: