söndag 16 november 2014

Freden framför allt

idealsoldaten
» Den svenska militären: I gårdagens Svenska Dagbladet har Kristdemokraterna Göran Hägglund och Mikael Oscarsson börjat oroa sig för den svenska militärens personalförsörjning. Dom tycker att man mer eller mindre omedelbart ska börja kalla in senare generation till repetionsutbildning. När Riksdagen 2009 beslutade om Försvarets nya inriktningsbeslut angav man att organisationen skulle vara klar i år, 2014. Men det har, om man så säger, gått åt skogen med det. Dels finns det materiella brister, men främst är det personalförsörjningen som inte alls fungerat. Fast dom kära Kristdemokraterna skriver inga rader om vilka det är som haft det politiska ansvaret. Varför det helt enkelt gått åt skogen. Under alla dessa år har den svenska Försvarsministern, som främst ansvarige, varit en god kompis till herrar Hägglund och Oscarsson. Alla tre som vi avverkat har varit Moderater; Sten Tolgfors, Catharina Elmsäter-Svärd och Karin Enström. Fast det skriver de tre Kristdemokraterna inget om... Men kanske är det trots allt en förändring på gång. En majoritet i Riksdagen vill utreda återinförd värnplikt enligt nuvarande Socialdemokratiska Försvarsministern Peter Hultqvists tankar. Trots allt är det kanske inte helt fel? Fast det finns dom som tycker värnplikten förtjänar att stanna i historien. Expressens ledare tycker värnplikten hör hemma på historiens sophög. Militär rent allmänt hör hemma på sophögen, men så länge vi inte kan kasta den dit så undrar jag om inte en värnplikt är bättre än en yrkesarmé. Hur som helst finns det en hel del länder som lägger mycket mer pengar på militären än vad Sverige gör. Här kan ni se vilka länder som lägger mest pengar på militären. På den listan hamnar vi långt ner!

Skapa fred - skrota militären
Den svenska militären är hur som helst övertygad om att det nu senast var en främmande ubåt som var inne i Stockholms skärgård. Fast det starkaste beviset verkar man välja att hemlighålla. Och fast militären inte pekar ut något land så är ju alla (ja, nästan alla i varje fall) övertygade om att det var en rysk sådan. Fast riktigt alla verkar inte vara så övertygade. En regimkritisk rysk expert, Pavel Felgenhauer, är inte lika övertygad. Han kan, precis som jag, inte förstå varför? Spionageskäl är inte nödvändigt. Och i provokationssyfte så får det ju egentligen motsatt verkan än vad Ryssland borde vilja. Dvs "ryska provokationer" driver Sverige allt närmare NATO. Precis innan den här händelsen hade ju en NATO-ubåt gjort besök i svenska farvatten. Egentligen har ju NATO större skäl att provocera än vad Ryssland har? Och som Pierre Schori påpekar så är det svenska närmandet till NATO negativt för säkerheten i området. Sverige har under årens lopp sakta, utan att det egentligen fattats formella beslut, drivits allt mer in i NATO och allt längre ifrån den säkerhetspolitik med neutralitet och alliansfrihet som har hållit vårt land utanför krig i 200 år. Något som är unikt i världen! Vi får hur som helst se hur länge dessa militära "bevis" håller när budgeten är lagd. Tidigare säkra bevis har ju visat sig vara mindre säkra bevis allt eftersom åren gått. Hur som helst tycker jag att ni ska gå med i Svenska Freds och sprida deras budskap. Krig och militär löser nästan aldrig problem. Dom skapar oftast bara mer problem.

» Bedragare del 49: Tänk att man kan ha så'n tur. Bara genom att ladda ner något program till datorn så har jag fått delta i utlottningen av inte mindre än 2½ miljoner pund! Tänk så många som måste ha förlorat pengar utan att ens veta om att dom förlorar pengar för att dom ska få ihop 2½ miljoner till mig. Jag känner mig verkligen gynnad.

Dear Sir/Madam

Your Email address has been selected as the lucky winner in the Micromax/Windows UK E-Services Reward program. By virtue of this, you are entitled to receive the prize sum of GBP2,500,000.00 (Two Million Five Hundred Thousand Pounds Sterling).

You participated in this reward program by either signing up for an affiliated email domain service or you must have downloaded a Windows based software or app.

Skänk mig en slant
Your Reference Number is HVM-1410A. For the payment of your prize sum, you should contact the payment processing department officer using the details below:

Name: Mr. David Weston
Phone:+44 794 3278 961
Email: davwestondavid@aol.co.uk

You are advised to directly contact Mr. David Weston and furnish him with the following information:
Name:....... Address:........ Phone/Fax:....., Cell Phone:......,Email:....., Alternative Email:...., Occupation:...., and Ref. number:

NOTE: It's important you initiate correspondence with Mr. David Weston within 14 days of receiving this notification.

Yours faithfully,

Kevin Armanda
Promotions Co-ordinator

Fast jag tvivlar på att jag blir lyckligare av alla dessa miljoner pund! Så jag tror att jag hoppar över det hela. Dom kan behålla sina pengar. Det är bara att hoppas att ingen annan hör av sig heller. Risken är mycket stor att när dom fått tag på mig så återstår att komma överens om hur pengarna ska betalas ut. Jag tror att dom gärna vill ha numret på bankkortet? Och lite andra sådana uppgifter? Och så kanske jag måste betala in och köpa den där lotten och betala för omkostnaderna för att få den utbetald? Släng skiten bland den andra skiten!

Inga kommentarer: