fredag 28 november 2014

Barnrumpor och ansvarstagande

De sanna Sverigedeokraterna
» Ta ansvar: Det närmar sig en avgörande omröstning i vår Riksdag. Det gäller alltså för den Rödgröna Samarbetsregering vi har att få igenom sin budget för kommande år. Den regering vi har bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet är en minoritetsregering. Även med stöd av Vänsterpartiet saknas det en majoritet i Riksdagen. Men man är med det stödet större än Högeralliansen. Men det innebär att om alla fem högerpartierna förenas så får dessa partier en majoritet. I praktiken går omröstningen om budget till så att de två budgetförslag som har störst stöd ställs emot varandra. Det budgetförslag som Sverigedemokraterna lägger fram kommer alltså snabbt att elimineras. Och frågan är sedan hur Sverigedemokraterna väljer att rösta när Regeringens förslag ställs mot Högeralliansens förslag. Normalt är att man lägger ner sin röst eftersom man inte anser att något av förslagen är bra, och då vinner det som får flest röster, alltså Regeringens. Men Sverigedemokraterna står uppenbarligen så nära Högeralliansen att man "hotat" med att rösta för en gemensam högerbudget. Och vi hamnar då i en situation där vår Rödgröna Samarbetsregering antingen tvingas arbeta efter en högerbudget - eller avgå. Bland de som tycker att Sverigedemokraterna ska stödja de andra högerpartierna i Högeralliansen är de båda tidigare pajasarna Bert Karlsson och Ian Wachtmeister. Och min spontana tanke är att vi ju då har en ny parlamentarisk situation i Riksdagen. Det finns en ny majoritet som då får ta ansvar. Vinner en gemensam högerbudget omröstningen får ju då också de partier som står bakom denna budget ta ansvar för att styra landet. Annie Lööf, Jan Björklund, Göran Hägglund och Anna eller någon annan Moderat får tillsammans med Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna skapa en ny regering och ta ansvar för den budget man röstat fram. Annie, Jan och Göran får acceptera att dom har blivit beroende av ett parti som är klart större än dom själva och som uppenbarligen ställer upp för deras politik. Vi kan också konstatera att t.ex. Svenska Dagbladet tycker att hela situationen är helt och hållet Stefan Löfvens ansvar. Något ansvar för Högeralliansen och deras samarbetspartner SD att ta ansvar finns inte. Och uppenbart är att kampanjen från Höger handlar om att sedan lägga skulden på Miljöpartiet. Hur man från Högerallianspartierna ska få ihop det hela tillsammans med Sverigedemokraterna istället är däremot höljt i dunkel. Uppenbarligen anser man att samarbete med Sverigedemokraterna är bättre än samarbete med Miljöpartiet. Stefan Löfvens inviter om samarbete med de s.k. Mittenpartierna har ju av Annie och Jan bara avfärdats med en ilsken fräsning. Hade det inte var så allvarligt hade det nästan varit komiskt.

» Trött på Black Friday: Är det mer än jag som redan var trött på businessimporten Black Friday innan den ens hunnit komma? Den här köpfest-dagen har ingen som helst svensk tradition men affärsvärlden gör allt man kan för att importera dumheterna från USA. Allt som kan öka den meningslösa köpfesten är värt att pröva verkar man tycka. Bojkotta köpsjukan! Man MÅSTE inte köpa nya meningslösheter.

» Dåliga dagar för kärnkraften: För några dagar sedan meddelade Vattenfall att man inte hade för avsikt att öka effekten på kärnkraftverket i Forsmark. Det lönar sig inte, det kostar för mycket medan elpriserna sjunker tack vare en ökad tillgång på vind och sol! Nu meddelar Vattenfall att man tills vidare lägger ner planerna på att byta ut de gamla uråldriga kärnkraftsaggregaten mot helt nya aggregat. Det lönar sig inte...

Kärnkraften är omodern

Kärnkraften är omodern

» När barnrumpor styr: Det händer att man undrar över åldern på våra politiker. Ibland uppför dom sig som riktiga barnrumpor. Nu senast aktualiserat av Högeralliansens uppträdande i den s.k. Pensionsgruppen. Denna har tidigare varit ett "diskussionsforum" mellan de Borgerliga partierna och Socialdemokraterna. Nu anser Socialdemokraterna att eftersom Miljöpartiet sitter i Regeringen och har ansvar för den pensionspolitik som förs så bör dom ju också vara med och diskutera pensionspolitiken. Men Icke sade Nicke(dockorna) i Högeralliansen. Att sitta vid samma bord som Miljöpartiet var tydligen så upprörande att man i ren desperation / protest lämnade mötet. Inte direkt ett uppförande som man kan förvänta sig av vuxna människor med ansvar för vårt land. Snarare påminde det om 5-åringar som inte får som dom vill. - "De liknar dagisbarn som inte fått som de vill med sin hink och spade" skriver Anders Lindberg mycket insiktsfullt i Aftonbladet. Barnrumpor verkar det vara som styr inom Högeralliansen i dag. Besvikelsen över valförlusten är tydligen ännu värre än vad jag trodde. Gissningsvis är det hela en medveten strategi där skulden för allt ont, från dåliga budgetar via försämrade pensioner till dåligt väder, ska läggas på Miljöpartiet. Då gör man sig uppenbarligen hellre beroende av Sverigedemokraterna likt i kommande budgetomröstning.

Inga kommentarer: