torsdag 20 november 2014

Jan Björklund tvingas göra pudel

Vindkraft - ett alternativ
» Jan Björklund trampar rejält i klaveren: När folkpartiledaren börjar debattera kärnkraftens strålande(!) framtid så brukar han allt som oftast helt tappa anknytningen till verkligheten. Den gode folkpartiledaren är ju också vår största kärnkraftsentusiast. För ett par dagar sedan hamnade Jan Björklund i TV-debatt med Miljöminister Åsa Romson om vår energipolitik, och då trillade grodorna med regelbundenhet ur mun på karln. Det tog inte så många timmar innan han tvingades gå ut och göra en rejäl pudel. Först handlade det om att vindkraften enligt Jan Björklund ju är helt värdelös eftersom det ju blåser minst på vintern när vi verkligen behöver elenergin medan det blåser bra på sommaren när den inte behövs. Nu är verkligheten den motsatta, det blåser mest på vinterhalvåret när vi behöver elen och minst på sommaren. Den pudeln från Jan Björklund måste ha svidit rejält. Men han hade mer fel, han hävdade att: - "Vattenfall planerar för fullt för ny kärnkraft". Något som, som så mycket annat Jan Björklund kläcker ur sig, inte har ett dugg med verkligheten att göra. - "Det stämmer inte alls, vad vi inser är att vi står inför stora utmaningar för energiproduktionen de kommande åren, och därför har vi gjort ett omfattande analysarbete för hur vi på sikt ska kunna ersätta kärnkraften" är kommentaren från Vattenfall. Frågan är om inte reaktionen från SMHI-klimatologen Lennart Wern är helt korrekt: - "Nu är Björklund alldeles snurrig". Genom en kombination av många olika energislag som gör att vi inte blir beroende av något speciellt så är vi i Sverige på väg att göra oss helt oberoende av kärnkraften. En osäker, dyr, farlig och sinande energikälla som snart bara Jan Björklund förespråkar för framtiden. Hur det är med hans faktakoll kan vi se!

Almega
» Det svenska slavarbetet: Min gamla klasskamrat Jonas Milton dök upp på TV:n i dag. Vi har liksom hamnat på lite olika sidor här i livet. Medan jag kämpar fram mitt liv som Handledare på Migrationsverket så har den gode Jonas blivit VD för arbetsgivarorganisationen Almega. Fast jag tror inte jag vill byta! I dag skulle han försvara det faktum att det aldrig någonsin varit så många svenskar som haft otrygga anställningar som nu. Vi har, som en forskare förklarade det, skapat ett rekordstort B-lag på vår arbetsmarknad. Vi har rekordmånga som sitter hemma och inte vågar lämna mobiltelefonen utom synhåll av rädsla för att gå miste om några timmars arbete. De svenska arbetsgivarna har skapat en arbetsmarknad där man kan välja och vraka varje morgon. - "Jag tycker det är rätt normalt. Det viktiga för oss på arbetsgivarsidan är att vi har nödvändig flexibilitet i företagen och då krävs rätt många visstidsanställda" förklarade Jonas. Och jag accepterar att det finns en liten grupp som tillfälligt "tvingas" ha tillfälliga anställningar och hoppar in t.ex. som vikarier. Men i dag har 17% av kvinnorna någon form av tidsbegränsad anställning, 13% av männen och hela 52% av alla unga 16-24 år har en tidsbegränsad anställning. Det är faktiskt jobbigt att aldrig ha en riktig fritid kan jag berätta för dig Jonas. Jag tycker att vi börjar ringa in VD:ar när dom behövs för att uttala sig i TV:n. Annars kan dom sitta hemma med mobilen redo och vänta på samtalet!

» Bedragare del 55: Panik, panik, jag har problem med mitt konto hos OK-Q8! Nä visst nä, jag har ju inget konto! Jag har ju inte ens någon bil! Hur som helst lät dagens version så här:

OK-Q8
OK342121: Kontot är begränsat: Åtgärd krävs
OK-Q8 [database@okq8-secure.com]
Skickat: den 20 november 2014 12:50

Kära OK-Q8 kund,

Under vårt regelbundna underhåll och vår kontroll av ditt konto har vi upptäckt ett litet fel i din faktureringsinformation hos OK-Q8.
Ärende-id: 00129-awfpli

Detta kan bero på någon av följande orsaker:
– Att din personliga information nyligen har ändrats (t.ex. adressändring)
– Att felaktig information lämnades under den första registreringen.
– En förändring av din IP-adress

Vi ber dig att spendera 5 minuter av din tid och bekräfta din information hos oss.
* Klicka här för att bekräfta ditt konto

Om din kontoinformation inte uppdateras, kommer din rätt att använda kreditkort kopplade till detta konto begränsas.

Tack så mycket,
Kundservice.
Copyright © 2014 OK-Q8 AB

Jag ser att OK-Q8 på sin startsida har en mer eller mindre ständigt liggande varning. Hur som helst släng skiten i papperskorgen. Speciellt att en ändring av IP-adress skulle vara en anledning att på nytt bekräfta OK-Q8 kortets uppgifter är spännande. Tänk om jag bara har ett kort men aldrig loggar in med datorn?

Inga kommentarer: