fredag 20 januari 2012

Mer om Snackemostern

Under ett par dagar har jag kommenterat Snackemostern Jan Björklunds genomförande av den s.k. lärarlegitimationen. Det har ju visat sig att i stort sett hela arbetet med att utfärda legitimation till de cirka 180.000 lärare som ska ha denna har privatiserats. Det gäller inte bara lärare utan även förskollärare t.ex. Det hela ska vara klart till sommaren. För att hinna med hetsen har Skolverket sålt ut arbetet till lägstbjudande. Detta blev Proffice som anställt en stor mängd oerfaren personal (för löner kring 21.000) för att göra utredningarna och göra ett förslag till beslut. Sedan sitter 5 anställda på Skolverket och skriver under beslut på löpande band. Och det blir många underliga beslut. Nu framkommer det också allvarlig kritik mot arbetsmiljön på Proffice och det berättas om tävlingar med pris till de som hinner med flest ärenden. Inte så konstigt om det alltså blir konstigheter i besluten, de få som hunnits med. Tanken med en lärarlegitimation är kanske inte helt fel. Även om jag har mina tveksamheter. Men det sätt som Skoltalibanen Jan Björklund, i sedvanlig ordning, genomför reformen på är alltså som vanligt misslyckad. Den mannen är en katastrof för svensk skola. Han är bra på att snacka, men när det kommer till kritan blir det mest snack och mindre lyckad handling.

Familjen Reinfeldt
Sedan ser jag att Reinfeldt polisanmälts. Det handlar om de båda moderaterna Filippa Reinfeldt (gift med en viss statsminister i Konungariket Sverige) och Chris Heister som polisanmälts för att ha förskingrat Stockholmarnas pengar när dom för 694.500 kronor sålde Vårdcentralen Serafen till sina moderata vänner som var läkare på Vårdcentralen. Efter att ha ägt och drivit Vårdcentralen finansierad av skattepengar såldes den till riskkapitalbolagägda vårdjätten Capio med en nätt förtjänst. Den såldes för minst 20 miljoner. En rejäl förtjänst, som Stockholms skattebetalare bjudit på.

Och ni har väl sett att man från London nu erkänt den pinsamma spionstenen i Moskva som ryssarna avslöjade redan 2006. Lite av Q i James Bond över det hela. Den komiska ådran i James Bond alltså!

De tre män som för en tid sedan anhölls misstänkta för terroristbrott (dom skulle mörda den s.k. konstnären Lars Vilks) har nu fått sin dom. 50 dagsböter á 50 kronor för brott mot knivlagen!

Annars noterar jag att det var klart bättre väder att i dag cykla till jobbet 1130. Solen sken och man skulle nästan haft solglasögon på. Men hem 2100 var det kallt, och antagligen halt också även om jag inte hann märka det.

Inga kommentarer: