onsdag 25 januari 2012

Calle Str... f'låt Bildt tar till svordomar

Calle Bildt bortretuscherad
I en intervju i Veckans Affärer fortsätter Calle Str.. f'låt Bildt att förneka att han hade någon som helst kunskap om Lundin Petroliums engagemang i den Etiopiska provinsen Ogaden. Detta trots att Lundin Petroliums Lukas Lundin själv i en tidigare intervju i Veckans Affärer hävdat att Carl Bildt visst var involverad i bolagets planer för Ogaden. Låt mig därför klart deklarera att mitt förtroende för företagsledares ord när det handlar om att tjäna en hacka är inte så högt. Men i det här fallet har jag svårt att se hur många miljoner Lukas Lundin skulle tjäna på att ljuga om Calles inblandning. Min slutsats är därför att det snarare är Carl Bildt som ljuger. Men den teflonpolitikern kan säga eller göra vad som helst, det rinner av honom. Fast att Calle hade dåligt ordförråd trodde jag inte, Man ""Det spelar en jävla roll!" är ett direkt citat från intervjun. Lugna ner dig Calle! Bilden visar hur Lundin Petrolium retuscherade bort Carl Bildt från styrelsen.

När tyckare som jag, eller andra någonstans på den vänstra planhalvan, klagar över den totala borgerliga dominansen över tidningsmarknaden brukar det från borgerligt håll förnekas med orden att alla vet att journalister är vänstermänniskor. Det är därför spännande att läsa om ett par undersökningar som gjorts av journalisters politiska hemvist. I de här undersökningarna kan vi se att bland journalister i allmänhet så är Miljöpartiet och Vänsterpartiet överrepresenterade medan Socialdemokraterna och Moderaterna är underrepresenterade. Men, om man fingranskar statistiken ser man att inom den grupp inflytelserika journalister som påverkar skrivandet om politik, dvs på de stora drakarna i Stockholm som styr över vad som ska skrivas är just moderaterna överrepresenterade. Och DET är inget som förvånar när man följer de politiska dreven.

Med siffror går mycket att bevisa. Och statistik kan var jättekul att läsa när det styrker en i ens åsikter. I Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra har man tittat på hur mycket VD:arna i de olika Kommunala allmännyttiga bostadsföretagen tjänar. Och det är naturligtvis så att löner stiger med storleken. Vilket kanske är ganska naturligt. I Skåne ligger Jonas Modig vid MKB i Malmö i topp. Han har en månadslön på 98.000 för att förvalta MKB:s 23.000 lägenheter (dvs 4,25 per lägenhet för att göra det begripligt). På andra plats kommer Jonas Hansson på Helsingborgshem som har en månadslön på 92.000 för att förvalta deras 12.300 lägenheter (dvs 7,80 per lägenhet). Det finns en tredje VD som också tjänar över 90.000 kronor. Och då kan man gissa att det är något av de andra stora bolagen? Som Kristianstadbyggen med 9.000 lägenheter eller LKF i Lund med 8.800 lägenheter. Men Icke sade Nicke. På tredje plats ligger Stephan Björkestrand på Vellingebostäder i moderatghettot Vellinge. Han får 92.000 kronor i månaden för att vara VD över ett bolag med 816 lägenheter (det ger 112,75 per lägenhet). Fast sett i riket är faktiskt inte lönerna i topp. MKB:s 98.000 ligger på 13 plats i Sverige. 7 av de 12 som ligger högre är Allmännyttiga bostadsbolag i Stockholm. Resten är Linköping, Partille, Gävle, Norrköping och Örebro. Varför utmärker sig moderatstyrda kommuner? Undrar om dom betalar städerskorna bättre i Vellinge också?

Och slutligen apropå mina tyckerier om RUT-avdraget i söndags så ser jag i Svenska Dagbladet lite siffror för hela Sverige. Kan ni gissa vilken kommuns innevånare som är de största bidragsmottagarna? Danderyd! De största bidragsmottagarna bor i moderatghettot Danderyd. Någon som är förvånad?

Inga kommentarer: