fredag 27 januari 2012

Från sportens underbara värld

Från sportens underbara värld berättas att det var ishockeyderby i Fjollträsk i går. AIK mot Djurgården. Kan ni gissa hur det började? Slagsmål och försenad start. Slutfacit blev att 4 grips för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman, 11 är misstänkta för narkotikabrott eget bruk, 4 är rapporterade för narkotikabrott i form av innehav och 4 är omhändertagna för berusning varav tre under 18 år som kördes till Maria Ungdomsmottagning. Dessutom blev 69 avlägsnade enligt polislagen. Och supportrarna är sura - på polisen! Dom tycker inte att det ska finnas några poliser inne på arenan. Och att det är helt OK att blockera nödutgångar, att slåss, supa och knarka. Och AIK:s sportchef tar också ställning - för fyllesvinen. Jag älskar elitidrotten! Jag älskar Stockholmare!

Och för att hålla oss inom sportens värld och i Stockholm. För någon dag sedan kunde Aftonbladet berätta att ett tiotal Djurgårdenspelare (vi snackar nu fotboll istället) åkt fast i en skatterazzia. Det handlar om i snitt närmare en miljon kronor vardera som spelarna undanhållit med hjälp av Djurgården och deras agenter. Visst är våra elitidrottare stora föredömen?

Carl Philip Bernadotte
Och så tänkte jag ägna några rader åt vår kopierande Designprins. Det är liksom inte så lätt att hitta på något vettigt att göra när man inte kan försörja sig på ett vanligt hederligt arbete och ändå redan är försörjd - av oss alla skattebetalare. Carl Philip har ju med gott stöd gått en lantbruksutbildning. Och sedan tycker han tydligen att det är kiff att leka designer. Och heter man då Bernadotte i efternamn kan man ju ta bra betalt för det. Carl Philip har lyckats prestera en eldskärm enligt en idé stulen av italienaren Matteo Mocchis och en serie bestick enligt en idé stulen från Austrian Airlines. Och det är klart, det är inte så lätt att hitta på något nytt eftersom det mesta redan är påhittat. Men, du kan väl designa en praktiskt sax för klippning av snören!

Dagens citat får bli flera, först stulna ur Efter Arbetet där signaturen Röde Orm själv citerar. Vi börjar med ett längre citat:

- "Jag läser gärna vad folkbildaren Bengt Göransson skriver. Häromdan resonerade han i en krönika i Helsingborgs Dagblad om Juholts kris med utgångspunkt i ett gammalt berömt citat av president Lyndon B Johnson. 1964, i samband med att han tog in en tidigare motståndare i regeringen, förklarade Johnson att det är bättre att han står inne i tältet och pissar ut, än att han står utanför tältet och pissar in. Göransson tror att Juholt dumt nog lockades att skapa sitt eget lag. Hade han haft Lyndon Johnsons erfarenhet, skriver Göransson, hade han nog inte kastat ut sina fiender. Göransson tänker väl på bland andra Thomas Östros. Fast Håkan Juholts riktigt stora problem var väl att det stod folk inne i tältet och pissade där."

Lite senare citerar han Aftonbladets chefredaktör Jan Helin när han på Kvällspressdagen kommenterat varför media i allmänhet och Aftonbladet i synnerhet behandlat Håkan Juholt som man gjort:

- "Att Sveriges statsbärande parti faller ihop och har en partiledare som uppenbarligen inte klarar att dra ett rakt streck, hålla en rak linje, är en mycket bättre historia än att dag ut och dag in försöka beskriva att Alliansen är visionslösa."

Det är väl ungefär samma argumentation som hans kvällspresskollega Expressens Thomas Mattsson som använde följande förklaring till varför media inte granskar regeringen utan bara oppositionen, och som jag skrev om den 19 januari.:

- "Det är klart att det största partiet är intressant att berätta om, men tids nog, när vi närmar oss en valrörelse och har en stabilare ledning för det största partiet, kommer naturligtvis båda sidor att granskas."

Inga kommentarer: