söndag 26 februari 2023

Visitationszoner

» Börja med en test.

En av vår Brunblå sörjas patentidéer för att sätta fast kriminella är det man kallar för Visitationszoner. Enkelt uttryckt innebär det att i områden där man tror att det finns många kriminella ska polisen få rätt att kroppsvisitera boende, även utan att det finns någon brottsmisstanke. Bor du där, eller råkar passera, ska alltså polisen helt utan någon anledning ha rätt att stoppa dig och kroppsvisitera dig.

Ett av argumenten som används mot de som protesterar mot detta är: - "Har du inget att dölja så har du inget att frukta."

Jag såg i en tidning ett bra tips på att man ju kunde genomföra ett test och utvärdera detta genom att införa "visitationszoner" i just de områden där de bor som använder ovan nämnda argument. Dvs varför inte under någon vecka ta och kroppsvisitera alla som bor i miljonärsvillaghetton i kommuner som Vellinge, Djursholm osv. Låt alla som bor i dessa områden riskera att bli kroppsvisiterade så fort dom visar sig utomhus. Helt utan att polisen har någon brottsmisstanke!

Vad tror ni? Kommer samarbetet mellan de boende och polisen att förbättras? Kommer de boende att genom detta få ett ökat förtroende för polisen? Kommer dom som blir kroppsvisiterade ett par gånger på en vecka utan att dom "har något att dölja" fortfarande anse att idén är god?

Inga kommentarer: