torsdag 23 februari 2023

Lika men ändå så olika

» Palestina vs Ukraina.

Den israeliska ockupationsmakten genomförde för några dagar sedan en attack inne i ockuperade Palestina mot vad man kallar "terrorister". Dvs palestinier som kämpar mot en militärt överlägsen ockupationsmakt för att befria sitt land. Enligt senaste rapporterna har minst 10 palestinier dödats och ett 100-tal skadats vid attacken.

xxxxx
Låt oss vända på det hela och uttrycka det så här. Den ryska ockupationsmakten genomförde för några dagar sedan en attack inne i Ukraina mot vad man kallar "terrorister". Dvs ukrainare som kämpar mot en militärt överlägsen ockupationsmakt för att befria sitt land. Enligt de senaste rapporterna har minst 10 ukrainare dödats och ett 100 tal skadats vid attacken.

Visst är det så att media skildrar det hela på olika sätt. Sedan finns det ju vissa skillnader. I stort sett hela Palestina har ockuperats och den israeliska ockupationsmakten genomför en form av apartheidpolitik på ockuperad mark där palestinier fördrivs från sina hem samtidigt som israeler i brott mot alla internationella lagar flyttar in på ockuperat mark och bygger egna bosättningar. Så långt har det ännu inte gått i Ukraina. Dessutom förser västvärlden ukrainarna med vapen och ammunition för att kunna försvara sig. Det gör man inte med palestinierna. Man håller mest tyst!

Läs:
Flera döda i israelisk militärräd i Nablus. - Aftonbladet

Inga kommentarer: