fredag 24 februari 2023

Kalabaliken i Klippan del 2

» Dagens citat.

- "Hela partiet är sprunget ur extremism och nazistisk grund."

Läste ni mina tyckerier i tisdags med rubriken Kalabaliken i Klippan? I min grannkommun har vi ju verkligen fått en politisk kalabalik. Det började med att två moderater valde att bryta partilinjen och lierade sig med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och ett lokalt parti för att skapa en majoritet i kommunen och ta över styret. Som belöning utsågs den ena till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd på heltid. Sedan valde Sverigedemokraterna att nominera två f.d. nazister till ledande poster i kommunen. Båda var redan tidigare uteslutna ur Sverigedemokraterna. De två moderaterna och kristdemokraterna hade inga synpunkter på detta. Vilket däremot SD centralt hade. Nu står det klart att hela SD:s styrelse i Klippan utesluts ur partiet. 12 personer utesluts i ett svep, varav 10 är ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige. Så nu sitter det 10 politiska vildar som en del av majoriteten och styr kommunen. Fast frågan är om man fortfarande har majoritet? En av de två SD-ledamöterna som inte uteslöts är tydligen tveksam till att sitta kvar i "majoriteten". Väljer han att hoppa av styret men sitta kvar i kommunfullmäktige har man inte längre majoritet. Hur som helst är en majoritet av "majoriteten" idag politiska vildar! Snacka om Kalabaliken i Klippan!

Vad har då allt detta men citatet att göra? Jo, det är så beskrivningen av Sverigedemokraterna görs av SD:s tidigare ordförande i Klippan, idag ledare för "de politiska vildarnas sammanslutning" i Klippan. Jonas Luckman heter han.

Sänk skatten! Vilka är det som brukar tjata om detta? "Dom" har ju kommit till makten nu, så vad gör dom? Ja, dom sänker inte skatten på elström i varje fall. Men dom höjer skatten på reparationer! Momsen på reparationer fördubblas! Tänk så duktiga dom är!

Snuskhumrar! Jag såg att man gjort vetenskapliga granskningar av vilka bacillusker som finns på öl- och läskburkar som vi köper och dricker ur. Det är tydligen så att det inte var ovanligt att nivån av E.colibakterier, mögel, bakterier och enzymer motsvarade vad man kunde mäta upp på toasitsen. Jag tror jag fortsätter att hålla mig borta från burkläsk!

Fri media. Jag såg en notis som berättade att den turkiska staten bötfällt tre TV-kanaler (Halk TV, Tele 1 och Fox) för att dom rapporterat kritiskt om de turkiska myndigheternas hjälpinsatser efter jordskalven. Det är detta land vi förtvivlat vill bli tvingade att stötta militärt!

Naiva som vanligt! Finns det något politiskt ungdomsförbund som utmärker sig mer med naiva och korkade utspel än CUF? Nu senast har man gått ut med en kampanj för att legalisera knark under parollen: - "Vill du ta kokain med farmor på terassen!" Är det inte dags för CUF att en dag växa upp?

Inga kommentarer: