söndag 19 februari 2023

Hotet från höger

» Det är reellt.

Vi läser att Säpo gjort ett tillslag och plockat in två herrar misstänkta för det som kallas olovlig kårverksamhet. Nu har olovlig kårverksamhet inget att göra med att starta konkurrerande studentkårer eller liknande vill jag påpeka. Det är allvarligare än så. - "Lagen förbjuder att någon bildar eller deltar i en sammanslutning som utgör eller kan utvecklas till en olaglig militär trupp (paramilitär) eller polisstyrka."

Säg Nej till högersväng
Det handlar helt enkelt om ett par medelålders herrar, f.d. militärer, med sjukligt intresse för vapen och politiskt placerade långt ute på högerkanten. Den ena mannen har till och med varit utsedd till nämndeman av Sverigedemokraterna. Nu väntade dom tydligen bara på att dom hemska utlänningarna skulle ta makten i Sverige, då var dom beredda med sina maskingevär och allt det andra pang-pangandet.

Polisen har tydligen beslagtagit en hel del illegala vapen och sprängmedel. Vapenhärvan omfattar många fler personer. Det handlar om kopplingar till vit makt-miljön, nazistiska idéer och annat ute på den extrema högerflanken. Och som sagt med kopplingar till SD. Som Säpo sagt tidigare, hotet kommer från höger. Både här i Sverige och som nyligen i Tyskland osv.

Apropå något helt annat. Det kan bli rejäla hopp mellan ämnena här ibland. Jag noterar att Knugen ska genomgå en liten hjärtoperation imorgon. Det är ju något som vi inte kan missa att bli rapporterade om när vi läser nyhetstörstande medier. Jag undrar om han riskerar att råka ut för att behöva vänta på operation eller att få operationen inställd pga köer? Jag tror inte heller att han riskerar att behöva bli liggande på en säng i en sjukhuskorridor.

Eller vad tror ni?

Hur som helst går våra tankar under morgondagen till dig Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte. Och alla andra som måste genomgå en operation eller få sjukhusvård imorgon.

Läs mer:
Gripen av Säpo kopplas till vit maktmiljön. - Aftonbladet
Säpo utreder tidigare överstelöjtnant. - Svenska Dagbladet
Man med vit makt-bakgrund misstänkt för olovlig kårverksamhet. - Dagens Nyheter
Vapenhandlarens affärer – kulor och krigsmateriel. - Expressen
Polis-id hittat hos person misstänkt för olovlig kårverksamhet. - Expressen
Vapenhandlare greps av Säpo – i tingsrätten. - SVT
Misstänkt för olovlig kårverksamhet har bakgrund i vit makt-miljön. - Expo
Utpekade mannen: Inget politiskt motiv. - Expo

Inga kommentarer: