måndag 13 februari 2023

Börjar det bli panik inom Liberalerna

» Överlever L nästa val?

Krisen inom Liberalerna börjar faktiskt bli akut. I opinionen ligger Liberalerna fast förankrade rejält under riksdagsspärren på 4%. Det finns dessutom inga tecken som tyder på någon uppgång. Svenska folket undrar vad Liberalerna egentligen fyller för funktion i den svenska politiken?

Ge Liberalerna fingret
Den liberala kapitulationen inför delvis Moderaterna och Kristdemokraterna men främst inför Sverigedemokraterna genom innehållet i det s.k. TiDÖavtalet har gjort det klart att Sveriges liberala parti inte längre är ett liberalt parti utan bara ett stödparti för en reaktionär högerpolitik som styrs av ett rasistiskt parti med nazistiska rötter.

De liberala partikamraterna i EU-Parlamentet har ju mer eller mindre redan sagt upp bekantskapen. Och det verkar svenska folket också göra!

Ska vi tolka klimatminister Romina Pourmokhtari uttalande om att man nu är villiga att öppna upp för andra samarbeten än med Sverigedemokraterna för att driva igenom klimatpolitik, så länge det inte redan är reglerat i TiDÖavtalet, som ett utslag av detta. Det finns ju ett mål uppsatt sedan tidigare till 2030 vad det gäller svenska utsläpp. Med hänsyn till de beslut som än så länge har fattats så är det mycket osäkert om Sverige har någon chans att uppnå dessa mål. - "Gör vi det inte så gör vi det inte! Jag struntar i vilket!" sade ju vår finansminister Elisabeth Svantesson som kommentar till riskerna för att vi inte skulle uppnå målen.

Kanske ska vi påpeka att den andra delen av uttalandet har jag lagt till, den delen uttalades inte högt, den kunde vi bara förstå.

Hur som helst får vi önska Romina Pourmokhtari lycka till. Vi har inte hört någon kommentar från Sverigedemokraterna än.

Slutligen såg jag att EU nu räknar med att Sverige blir det enda EU-land som går baklänges i år. Utvecklingen i Sverige blir alltså den sämsta av alla EU-länder. Hur var det nu Uffe sade? Rivstart de första 100 dagarna? Det verkar mest bli tvärnit!

Läs:
Klimatministern: Kan nå klimatmålen utan SD. - SVT

Inga kommentarer: